ОДРЖАН „ОЛИМПИЈСКИ КАРНЕВАЛ“ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

RIO1 У сусрет Олимпијским играма, које ће се одржати у периоду од 5. до 21. августа у Рио де Жанеиру, Војвођанска банка и Олимпијски комитет Србије, уз подршку Општине Смедеревска Паланка, организовали су „Олимпијски карневал“, којем је присуствовао и „Срећко“, маскота Олимпијског тима Србије.

Грађани су имали прилику да виде самба плесачице и капуеристе – извођаче традиционалне бразилске вештине која је комбинација спорта и плеса, а одржано је и такмичење за ученике основних школа. Победничка школа „Радомир Лазић“ ушла је у ужи избор за главну награду у вредности од 100.000 динара, коју додељује Војвођанска банка. Карневалу су присуствовала и деца са сметњама у развоју из установе „Пуж“.RIO2

„Данас смо у Смедеревску Паланку донели карневалску атмосферу, која је симбол Рија, домаћина Олимпијаде. „Олимпијски карневал“ је прилика се грађани Србије окупе и заједно подрже наше спортисте за ово важно такмичење, које сви с нестрпљењем очекујемо. Посебну пажњу смо посветили најмлађима, будући да је саставни део „Олимпијског карневала“ такмичење, које ће победничкој школи донети нове спортске реквизите“, изјавила је Јелена Милорадовић, директор филијале Војвођанске банке у Смедеревској Паланци.

Никола Вучен, заменик председника Општине Смедеревска Паланка, поздравио је све присутне и захвалио им се на доласку. „Ова манифестација је од великог значаја за наш град, а нама је посебна част и задовољство што смо на овај начин показали колико бодримо наш Олимпијски тим“ – казао је Вучен.RIO3

Испред Олимпијског комитета Србије, окупљеним грађанима се обратио Срђан Шабановић, координатор за реализацију програма Рио 2016. „Захваљујем се свима који су данас дошли и Војвођанској банци. Та подршка нашим спортистима, који су у финалу припрема за Олимпијаду, пуно значи“ – рекао је Шабановић.

Иначе, Смедеревска Паланка је осми по реду град Србије у којем је одржан „Олимпијски карневал”. Ова манифестација је претходно одржана у Бајиној Башти, Бечеју, Ивањици, Пироту, Шапцу, Врању и Зрењанину. У сваком од ових градова организована су такмичења за основце, а за победничку школу, на нивоу свих градова, предвиђена је награда у спортској опреми у вредности од 100.000 динара.

Иначе, Војвођанска банка је већ четврти олимпијски циклус за редом званична банка Олимпијског комитета Србије, а манифестација „Олимпијски карневал“ је једна у низу активности које реализује у циљу подршке спорту: сарадња Војвођанске банке и Олимпијског комитета Србије.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%be%d0%b4%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%bd-%d0%be%d0%bb%d0%b8%d0%bc%d0%bf%d0%b8%d1%98%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%b0%d0%bb-%d1%83-%d1%81%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d1%80%d0%b5/