ОО ДСС ДЕЛИО ЛЕТКЕ У ЦЕНТРУ ГРАДА

uvs141109-002Активисти огранка Демократске странке Србије, на челу са председником Слободаном Мартиновићем  поставили су штанд у центру града, на коме су делили суграђанима памфлете који садрже основне правце њиховог политичког ангажмана.и подсетили суграђане на свој политички програм.

На овај начин обележили су и осму годишњицу Митровданског устава који је донет у време борбе за Косово и Метохију, у току трајања премијерског мандата Војислава Коштунице.

ИЗЈАВА ЧЛАНА ПРИВРЕМЕНОГ ОДБОРА ОО ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ:

 

Поштовани грађани, драги пријатељи!

Србија се налази у једном од најтежих раздобља у својој историји. Тешко је наћи област живота у којој Србија није угрожена, било да се ради о култури, образовању, пољопривреди, или о унутрашњој и спољној политици. Нашом лепом земљом ваља се беда.

Влада Србије не зна или неће да се супротстави бруталним захтевима које јој испоручују страни амбасадори и чиновници САД и земаља Европске уније.

Влада премијера Вучића, напротив, покушава да удовољи тим захтевима. На штету сопствених грађана, а по захтеву САД и ЕУ, односно ММф и Светске банке, смањују се плате и пензије, спрема се продаја Телекома и других српских стратешких ресурса, најављује нови закон којим ће се омогућити узгој и промет ГМО. Тиранија лажних обећања и неистина обликује свакодневицу.

На сваки могући начин покушавају да нас увуку у сукоб са Русијом. Власт одбија пријатељски пружену руку која нам нуди могућност да опоравимо привреду, да развијемо нашу пољопривреду, да заштитимо своје границе и повратимо своју слободу. Али та иста власт хрли у загрљај онима који су нас, само у прошлом веку, три пута бомбардовали, баш попут жртве фасциниране џелатом!

У Бриселу, Берлину и Вашингтону већ спремају стратегију измене Устава Србије, којим ће се од Војводине створити држава у држави, а парада зелених униформи у Новом Пазару показује да се и овом делу Србије не спрема ништа добро. Великоалбанска политика данас поново угрожава Србе на Косову и Метохији, али и најављује нове захтеве ка Прешеву, Бујановцу и Медвеђи.

Зато од вас, поштовани и драги пријатељи, тражим подршку за окупљање широког националног блока појединаца, удружења и политичких странака којима је на срцу слободна Србија. Србија у којој ће људи мислити својом, а не партијском или бриселском главом. Србија у којој ће људи желети и моћи да своју судбину узму у своје руке. Народу је доста подваљивања!

Свој апел за подршку упућујем вам данас, на Митровдан, када смо сви заједно, сложно и слободно изгласали Устав којим се чува Србија.

Доста је било подела и сукоба. Време је да се сабирамо. Сваки појединац је важан. Само сви заједно имамо шансу да се супротставимо даљем пропадању Србије. Само уједињени можемо да зауставимо политичку и економску колонизацију наше земље. Сматрам да све разлике међу нама морају да буду остављене по страни све док не изборимо слободу за Србију. Слободу да у Србији поново одлучују њени грађани, а не страни амбасадори и чиновници страних земаља и организација. Слободу да сами одлучујемо шта хоћемо, са ким хоћемо и куда хоћемо.

Време је да се Србија усправи! Време је да опет будемо спободни! Живела слободна Србија!“

      др. Санда Рашковић Ивић

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%be%d0%be-%d0%b4%d1%81%d1%81-%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%be-%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%ba%d0%b5-%d1%83-%d1%86%d0%b5%d0%bd%d1%82%d1%80%d1%83-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b0/