ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР ФЕСТИВАЛА „МОЈЕ СЕЛО У ПРИЧАМА И ПЕСМАМА“ ОДРЖАО ДРУГИ САСТАНАК

MOJE SELOОпштина Смедеревска Паланка, као домаћин и генерални покровитељ, у сарадњи са Министарством културе и информисања и Друштвом за народно просвећивање „Светионик“ из Крагујевца организује први Фестивал књижевног стваралаштва на селу и у селу под називом „Моје село у причама и песмама“.Тим поводом, одржан је други састанак Организационог одбора овог фестивала.
Теме састанка биле су везане за прикупљање пројектне документације за обезбеђивање средстава код Министарства културе и информисања, као и усвајање текста конкурса које ће даље бити упућен свим књижевним клубовима у земљи и објављен путем средстава јавног информисања.
Према речима др Милутина Матић, из друштва за народно просвећивање „ Светионик“ из Крагујевца, које је носилац овог пројекта, приче свих награђених на овом фестивалу биће објављене у едицији „Моје село у причама и песмама“, прво коло које ће имати 5 књига.

Предвиђено је да се организује такмичење стваралаца са села у три категорије:
1. Књижевно стваралаштво ( песма или поема, збирка песама, прича или новела, роман, студија, монографија, монографија села и сл) ;
2. Најбоље новине које излазе на селу или искључиво или претежно пишу о селу;
3. Веб сајт села који је у функцији, са спезијализованом тематиком или се искључиво бави проблематиком села.

Завршна манифестација Првог фестивала књижевног стваралаштва на селу и о селу, „Моје село у причама и песмама“, заказана је за 21. и 22. мај у селу Кусадак.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b7%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b8-%d0%be%d0%b4%d0%b1%d0%be%d1%80-%d1%84%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b0-%d0%bc%d0%be%d1%98%d0%b5-%d1%81/