ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „ПОГЛЕДИ“ МАРИЈЕ СИБИНОВИЋ У ГАЛЕРИЈИ МОДЕРНЕ УМЕТНОСТИ (ВИДЕО)

uvs160930-001У Галерији модерне уметности, пред познатом паланачком публиком Славенка Ћишић Урошевић, кустос галерије, је отворила изложбу „Погледи“ Марије Сибиновић младе уметнице из Београда.

У каталогу за изложбу, који је објавила Галерија модерне уметности, Марија каже да су њени „Погледи“ серија радова вертикалних подела, пригушеног тона. Секције се оштро разликују или стапају, преклапају или, пак, најављују једна другу. Одрази града и природе, посматрани кроз прозор или преломљени у стаклима екстеријера, налазе пут финим текстурама аматеа, папира који се ручно израђује у Мексику.„Kако се у графици, наставља Марија, често бавим сликарским питањима, тако и у сликама користим искуство графичког схватања и принципе отискивања. Уздужне линијске партије сопственог призвука на заједничкој позадини формирају укупну, коначну слику варирајућег односа замрзнутих у тренутку“.

Марија Сибиновић је до сада, осим што је учествовала на педесет колективних изложби, самостално излагала четири пута. Њени радови су се могли видети у Београду, Kраљеву, Мајданпеку, Шапцу, Горњем Милановцу, Чачку, Новом Пазару, Смедереву и Kовину. Марија се представила и ликовној публици у иностранству: у Мексико Ситију и Пуерто Вајарти, потом у Бугарској, у Софији, Пловдиву и Сливену, у Босни и Херцеговини, у Сарајеву и Бањалуци, а њени радови су били постављени и у далекој Kини.

Марија Сибиновић је тренутно студенткиња интердисциплинарних докторских студија на Универзитету уметности у Београду, на програму вишемедијских уметности.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%b0%d1%80%d0%b0%d1%9a%d0%b5-%d0%b8%d0%b7%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b1%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%b3%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b8-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%98%d0%b5-%d1%81%d0%b8%d0%b1%d0%b8/