ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА МИЛИЈАНЕ ЛАЗОВИЋ У МЕМОРИЈАЛНОЈ ГАЛЕРИЈИ „ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“

MILIJANA LAZOVIC

Милијана Лазовић

KAMERA ICONA У меморијалној галерији „Душан Старчевић“, пета овогодишња изложба посвећена је делима Милијане Лазовић, академског сликара и члана стручне комисије за финансирање или суфинансирање пројеката у Култури.

Милијана Лазовић (1988) је завршила Мастер студије из области Цртања у класи Вишње Петровић, на Департману ликовних уметности Академије уметности у Новом Саду. Основне академске студије вајања у класи Борислава Шупута завршила је 2011. године на истој Академији. Средњу школу је завршила у Уметничкој школи у Ужицу, смер грнчар, уникатна керамика. Годину дана је била запослена на Академији уметности као сарадник у настави у раду са студентима на смеру Цртање у Новом Саду са непуним радним временом 50%. Члан је центра за рециклажу уметности-РАЦ, Нови Сад. Такође члан удружења АРС академије. Тренутно је запослена у Културном центру Новог Сада као сарадник у галерији.

Изложба слика и цртежа  Милијане Лазовић посвећена је телесности, која није посматрана као објекат, већ као субјекат уметничке игре. Тела су на овим радовима ослобођена подређености неком вишем, метафизичком смислу, па њихов положај у простору и необични углови посматрања сугеришу да тело представља истински субјективитет. Тела у том смислу нису само манифестације индивидуализације, већ сама индивидуалност, а простор који их окружује нема надређујућу улогу, већ је обликован телесношћу, одређен положајем тела, као и рефлексијом посматрача.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b1%d0%b0-%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%98%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bb%d0%b0%d0%b7%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%9b-%d1%83-%d0%bc/