ОТКРИВЕНИ НОВИ ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА У ПАЛАНЦИ

KUCCCCCCAБРУТАЛНО убиство старице Зорке Станковић (90) из 2010. године у Смедеревској Паланци, како сазнају „Новости“, до краја је расветљено захваљујући сведочењу деце Светлане Станковић (37) која је пре неколико дана, заједно са још двојицом мушкараца, осуђена за овај злочин! Наиме, дечак и две девојчице су тек 2015. одузети мајци, а онда су у хранитељској породици открили да Ратко Станковић (56) није једини виновник овог злочина, како се годинама мислило.

Деца су испричала да су саучесници у силовању, мучењу и масакрирању старице њихова мајка Светлана и извесни Драгиша Ристић (41). Убрзо је почело да се одмотава клупко стравичних злочина у породици несрећних малишана, које је рођена мајка злостављала, подводила, па чак и терала на међусобне сексуалне односе. За убиство и сва друга кривична дела Светлана је осуђена на само – 18 година затвора!

Како се наводи у пресуди Апелационог суда у Београду, Ратко Станковић, Светлана Станковић и Драгиша Ристић из села Глибовац су 6. маја 2010. починили стравичан злочин над Зорком, која је лежала, слепа, болесна и у пеленама, у њеној кући у Смедеревској Паланци. Ратко и Драгиша су је најпре силовали, док је Светлана све то гледала. Након тога је она пришла измученој старици и ножем је три пута убола у груди. Крвави пир довршили су мушкарци који су несрећну жену секиром ударили у главу, а потом и раскомадали њено тело. На крају су њих троје оргијали на месту злочина. Како би прикрили трагове, преко убијене старице су набацили гардеробу и запалили је.

Према сведочењу полицајаца, место злочина било је страшније од најгорег хорор филма. Одахнули су када су убрзо ухапсили Ратка Станковића, мислећи да само он стоји иза овог језивог злочина. Он је одмах признао све, али не и да је имао саучеснике. Станковић је, наводно, био заљубљен у Светлану, жену свога брата, коју је тако желео да спасе.

МАЈКА ЈЕ УРАЧУНЉИВАПОЛИЦАЈЦИ и социјални радници били су згрожени причом, а још више признањем мајке која је све потврдила, и до детаља описала мучне и болесне сцене. Мајка је, иначе, судским вештачење означена урачунљивом.

Осуђен је две године касније пред Вишим судом у Смедереву. Иако је тужилац тражио максималну казну од 30 година, за тешко убиство, Станковићу је дело преквалификовано, па је добио 12 година. Само две године више од минималне казне, док је за обљубу над немоћним лицем добио осам година. Осуђен је на јединствену казну од 17 година затвора, и обавезно лечење.

За суд овај случај је завршен и стављен у архиву. Можда би тако и остало да није било Светланине деце. Убице су мирно живеле скоро пет година, све до фебруара 2015, када су Светлани, након смрти мужа, због занемаривања одузета деца. Две ћерке и син узраста 10, 13 и 14 година смештена су у хранитељску продицу. Убрзо су отворила душу препричавши хранитељици детаље пакла који су преживели у мајчиној кући. Она је одмах позвала полицију и Центар за социјални рад, и тада је монструозно клупко почело да се одмотава.

Најпре су описали да су након убиства, осуђени заједно дошли у Светланину кућу. Мајка је девојчицама наредила да спале њихову крваву одећу, и запретила да ће „уколико писну, проћи као баба“.

Деца су, такође, испричала да их је мајка злостављала годинама. Свог десетогодишњег сина терала је на орални секс са њеним партнером за 1.000 динара. За исту суму новца мушкарцима је омогућила да додирују девојчице по интимним деловима. Чак је пред децом имала сексуалне односе са мушкарцима за новац. Ова мајка монструм је закључавала децу у собу, скидала се нага, пуштала порно филмове и пред децом се самозадовољавала. Сина је терала на секс са сестром, која је бежала кроз прозор. Све се дешавало од 2009. до 2013. године.

За сва ужасна злодела окривљени су добили скоро па минималне казне. Светлана Станковић је због тешког убиства у саизвршилаштву, подвођења и омогућавања полних односа, приказивања порнографског материјала, навођења малолетног лица на присуство полним радњама, осуђена на 18 година затвора и новчану казну од 100.000 динара.Драгиша Ристић је због тешког убиства и обљубе над немоћним лицем добио такође 18 година затвора. Првоосуђеном Ратку Станковићу, Апелациони суд је казну са 17 умањио на 16 година и шест месеци, и изречена му је мера безбедности обавезног психијатријског лечења. Суд није утврдио олакшавајуће околности за ово троје људи.

ОСУЂЕН ЗА ПОКУШАЈ ОБЉУБЕ ДЕТЕТА

РАТКО Станковић је осуђиван за покушај недозвољених полних радњи над девојчицом 6. маја 2008. на исти дан када је убио старицу после две године. Због овога је одлежао тромесечну затворску казну, коју је провео на лечењу. Због битно смањење урачунљивости, непосредно пре злочина, Центар за социјални рад водио је поступак за његово смештање у психијатријску установу, чему се опирао.

Новости

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d0%b4%d0%b5%d1%82%d0%b0%d1%99%d0%b8-%d0%b7%d0%bb%d0%be%d1%87%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d1%83-%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd/

3 comments

  • Daniel on 03/06/2016 at 09:28

  Pa ovde i pise uz Glibovca!

  • Jovan on 02/06/2016 at 23:00

  Nisu iz Goloboka nego iz Glibovca, procitajte malo sta je u tekstu, nemojte samo copy – paste sa drugih portala. Ovaj tekst je kopiran iz Novosti.

  • zeljko on 02/06/2016 at 22:34

  Treba ih spaliti na lomaci!

Komentari su onemogućeni.