„О АПСУРДУ И СМИСЛУ“

uvs141125-001У понедељак, 24. септембра на Митровдан, у Свечаној сали Паланачке гимназије,  одржано је предавање познатог филозофа, професора универзитета, др Зорана Кинђића, под насловом „О апсурду и смислу“.Зоран Кинћић, је редовни  професор на Факултету политичких наука у Београду. До сада је објавио више десетина научних радова, две филозофске књиге (о Хајдегеру и Адорну), а, заједно са Владимиром Ђурђевићем, приредио је филозофски зборник „Искуство мере“, који је изашао из штампе уочи овогодишњег Сајма књига у Београду и чија се промоција у нашем граду очекује одмах након Београдске.

У предавању „О апсурду и смислу“, професор Кинђић је указао на централне религијске али и филозофске рефлексије смисла постојања, смислености апсурда, односно дијалектичке повезаности ова два појма.

Иначе, овим предавањем започиње серија округлих столова и предавања, коју организује удружење грађана „Арс“, које у нашем граду постоји већ двадесет година.

       РАЗГОВОР СА ПРОФЕСОРОМ КИНЂИЋЕМ:

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%be-%d0%b0%d0%bf%d1%81%d1%83%d1%80%d0%b4%d1%83-%d0%b8-%d1%81%d0%bc%d0%b8%d1%81%d0%bb%d1%83/