„ПАЗИ НА СЕБЕ, МИСЛИ НА ДРУГЕ“ – ЗА ВЕЋУ БЕЗБЕДНОСТ ДВОТОЧКАША

BICIKLВозачи двоточкаша jедна су од рањивиjих група коjе учествуjу у саораћаjу, па jе у циљу подизања њихове свести о неопходности поштовања прописа, Aгенциjа за безбедност саобраћаjа у сарадњи са MУП-ом данас покренула кампању „Пази на себе, мисли на друге“, управо како би повећала њихову безбедност.

Tоком акциjе саобраћаjци ће заустављати и вршити проверу двоточкаша, док ће запослени у Aгенциjи, уколико некоме од возача нешто недостаjе, али и ако су већ опремљени, делити заштитну опрему – кациге, светлеће траке, прслуке, светла за бицикле…

Циље jе да Aгенциjа и MУП акциjу до краjа године спроведу у свим локалним самоуправама.

Kако jе рекла в.д. директорка Aгенциjе за безбедност саобраћаjа Jасмина Mилошебвић рекла jе да jе намер да возачи двоточкаша – мотоциклисти, мопедисти и бициклисти, схвате да су категориjа коjа мора да брине о себи, да поштуjе саобраћаjне прописе, и то не да их не би казнила полициjа, већ да би тако сачували себе и друге учениске у саорбаћаjу.

Бобан Mилинковић из Управе саобраћаjне полициjе истакао jе да jе 2011. и 2012. године на мотоциклима погинуло 62 особе, а да jе прошле године таj броj преполовљен, што, према његовим речима, говори да jе направљен значаjан помак и да се знатно више користи заштитна опрема.

Kад jе реч о кршењу прописа, Mилинковић jе указао да возачи мотоцикала наjчешће управљаjу возилом без одговараjуће дозволе или нерегистрованим возилом.

Говорећи о обавезноj опреми, в.д. директорка Aгенциjе jе указала да jе кацига неопходна за моторизоване двоточкаше, док би она за бициклисте било пожељна, истичући да би било добро да она испуњава одређене стандарде када jе реч о квалитету и безбедности.

Танјуг

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%bf%d0%b0%d0%b7%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b5%d0%b1%d0%b5-%d0%bc%d0%b8%d1%81%d0%bb%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d1%80%d1%83%d0%b3%d0%b5-%d0%b7%d0%b0-%d0%b2%d0%b5%d1%9b%d1%83-%d0%b1%d0%b5/