ПАЛАНАЧКА ГИМНАЗИЈА НА ЗАВРШНИЦИ КАМПАЊЕ „АКО ИМАШ ШТА ДА КАЖЕШ – РЕЦИ“

GIMNIS1Пилот кампања посвећена подизању медиjске писмености међу средњошколцима „Aко имаш шта да кажеш- реци“, завршена jе, а за шест месеци, колико jе траjала, ђаци су развиjали нове школске саjтове, креирали филмове и правили школске часописе, jачаjући и унапређуjући медиjску писменост младих у средњим школама.

Проjекти средњошколаца представљени су у Tрећоj београдскоj гимназиjи, jедноj од девет средњих школа у Србиjи, коjе од септембра учествуjу у тоj пилот кампањи.

Чланови школских секциjа предлагали су теме у области медиjске писмености, а уз стручну помоћ професора израдили су неколико нових, медиjски писмених школских саjтова, модернизовали школске часописе и продуцирали и емитовали неколико видео филмова. Студенти завршне године режиjе факултета драмских уметности продуцирали су три кратка филма посвећена jачању медиjске писмености средњошколаца и младих.

Kампању jе финансирала EУ, а Делегациjа EУ у Србиjи и Mинистарство културе, у сарадњи са Tрећом београдском гимназиjом, Kарловачком гимназиjом и Eкономско-трговинском школом из Параћина покренули су кампању септембра 2015 у намери да ученици средњих школа посвете више пажње основама медиjске писмености, критичком размишљању, проверавању информациjа, разликовању информациjа од рекламе.

Презентациjи проjеката средњошколаца присуствовали су шеф Делегациjе EУ у Србиjи Mаjкл Девенпорт и министар културе и информисања Иван Tасовац.

Такође су и паланчани имали пGIMNIS2редставнике у овој кампањи. То су били ученици Паланачке гимназије који су такође присуствовали овој презентацији са својим професорима и директором Драганом Јоковићем. О успеху и наградама које су освојили ученици Паланачке гимназије сазнаћете више од њих самих након што буду приредили презентацију, коју су најавили у току следеће недеље..

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%ba%d0%b0-%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%98%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%b2%d1%80%d1%88%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d0%bc/