ПАЛАНАЧКА СКУПШТИНА ИЗГЛАСАЛА МИНИМУМ ПРОЦЕСА РАДА У ЈКП ВОДОВОД ТОКОМ ШТРАЈКА

skupstv1Један сат иза поноћи завршена је четврта ванредна седница СО Паланка, која је почела претходног дана у 20 часова.На седници је била само једна тачка Дневног реда и то Предлог за одређивање минимума процеса рада у ЈКП Водовод у време штрајка, коју су одборници владајуће коалиције и усвојили након петочасовног рада Скупштине.

 Седница је обиловала дискусијама, вербалним дуелима, политичким дебатама али и чистим увредама тако да је председник Скупштине Владан Вуковић често прекидао седницу десетоминутним паузама.

На седници је реч добио и председник синдиката Водовода Александар Бошњаковић који је прочитао и одговор, на предлог о минимуму процеса рада, синидиката и радника ЈKП Водовод, који су у штрајку, али до компромиса две стане није дошло. Током седнице направљена је једночасовна пауза на којој су разговор обавили  руководство општине, раднии Водовода и шефови Одбрончких група (СНС, ДС, СПС…), али компромис није направљен, ни сагласност, око захтева радника, динамике исплата зарада, доприноса, овере здравствених књижица и побољшања стања. Спорно је било и искључење воде у целом граду, услед обуставе рада.

Само гласање за одлуку је протекло у негодовању опозиције и радника ЈКП Водовод, док је председник Скупштине Вуковић стављаао предлог на гласање шеф Одборничке групе Милојичић је одбио да напусти скупштинску говорницу и вербално изражавао незадовољство са одлуком о минимуму процеса рада коју су у том тренутку усвајали одборници владајуће већине. Напуштајући скупштинску салу одборнике владајуће коалиције радници водовода и опозиција су испратили негодовањем и звиждуцима. У току дана моћи ћете да погледате и снимак са овог заседања.

Како ће се цела ова ситуација одразити на водоснабдевање града сазнаћемо у времену које је пред нама.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%ba%d0%b0-%d1%81%d0%ba%d1%83%d0%bf%d1%88%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d1%81%d0%b0%d0%bb%d0%b0-%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d0%bc/