ПАЛАНЦИ ПРЕТИ ПРЕКИД ВОДОСНАБДЕВАЊА

vodovod2Према речима директора ЈКП Водовод, Миодрага Михајловића, стање у овом предузећу је изузетно тешко. Као што је познато рачун Водовода је у блокади, горива за рад више нема, хлор је при крају а од оснивача Општине Паланка не стижу новчана средства за набавку нових количина тако да је могуће да због недостатка хлора дође до потпуне обуставе испоруке воде. Такође са изворишта у Трновчу стиже мања количина воде oko 37 секундних литара а потребна количина са тог изворишта је преко 50 сек.лит.  потребно је заменити пумпе а новца од оснивача, као што смо рекли, нема, такође и извориште у Паланци Сингер и даље није у потпуној функцији, Потребно је заменити и неке вентиле по граду где се свакодневно губи вода али новца за делове нема. Завод за заштиту здравља који обавља контролу воде прети тужбом, пошто им услуге нису дуже време плаћене. Телефони у овом предузећу фиксни и мобилни, су такође искључени због неплаћених рачуна.

Због овакве ситуације наставиће се са ноћним рестрикцијама и то  од раних вечерњих сати а уколико се нешто хитно не предузме увешће се и дневне рестрикције до могућности да се због недостатка хлора у потпунсти прекине водоснабдевање.

 Миодраг Михајловић каже да ЈКП „Водовод“ нема у овом тренутку коме да се обрати, али и да је свим функционерима у локалној самоуправи послат допис о проблемима „Водовода“. Запослени у том јавном предузећу наставиће да раде у веома тешким условима све док то буде било могуће.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d1%86%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%82%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%b8%d0%b4-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%be%d1%81%d0%bd%d0%b0%d0%b1%d0%b4%d0%b5%d0%b2%d0%b0%d1%9a%d0%b0/