ПИСМО СИНДИКАТА „НЕЗАВИСНОСТ“ ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“ МИНИСТАРСТВУ ЗДРАВЉА

HOSPITAL

Чланови синдиката „Независност“ ОБ „Стефан Високи“ упутули су ресорном Министарству писмо следеће садржине:

 „Поштовани, у могућности смо да Вас известимо о дешавањима при избору др Горана Богдановића за директора наше Болнице.

Др Горан  Богдановић долази на место вд директора Опште болнице „Стефан Високи“ као радник Дома здравља у Смедеревској Паланци 29. јула 2014. године и доводи, без спроведеног конкурса, за саветника мр Жељка Бабића.

Надзорни одбор Болнице заседа 19. септембра, 8. октобра и 15. октобра 2014. године када доноси одлуку којом тражи разрешење вд директора др Горана Богдановића због незаконитости у раду. Такође, у октобру 2014. заседа и Управни одбор болнице и доноси одлуку да се тражи разрешење истог и даје предлог да се др Милан Бркић постави на место вд директора. Министарство не даје никакав одговор Управном одбору, иако је уз одлуку послата и документација о неисправностима и незаконитостима у раду др Горана Богдановића и мр Жељка Бабића.

У новембру 2014. заседа Управни одбор болнице заседа и расписује конкурс за избор директора, објављен у дневном листу „Политика“ 3. децембра 2014. У међувремену вд директор др Горан Богдановић шаље предлог министарству за именовање новог Управног и Надзорног одбора, иако он на то нема законско право, јер, по закону, то може да уради само стручни савет колектива ОБ „Стефан Високи“. У предлогу за члана Управног одбора предлаже братанца своје супруге Ђорђа Благојевића, а за једног од чланова Надзорног одбора свога кума Младена Јелића.

На конкурс се јавља пет кандидата. Од пет кандидата само два кандидата има исправну и потпуну документацију. Вд директор др Горан Богдановић није приложио потврду да није кажњаван.

Управни одбор болнице заказује састанак 12. јануара 2015. године у 12 часова. На тај састанак вд директор доноси решење Министарства здравља о именовању новог Управног одбора. Распушта се стари Управни одбор, а нови разматра документацију кандидата за избор директора. Након разматрања документације, Управни одбор доноси одлуку да ни један од два кандидата са потпуном документацијом, др Милан Бркић и др Снежана Бајовић, не одговара.

Управни одбор расписује нови конкурс за избор директора који није објављен у Министарству здравља већ само у локалном издању „Вечерњих новости“ 28. јануара 2015.

На седници одржаној 12. фебруара 2015. Управни одбор апсолутном већином доноси одлуку да кандидата др Горана Богдановића предложи Министарству здравља за  директора ОБ „Стефан Високи“.

У прилогу Вам достављамо фотокопије жалбе др Милана Бркића и осталу документацију везану за избор директора до које смо дошли. Напомињемо да представници репрезентативног синдиката нису позивани ни на једну седницу Управног одбора, нити им је омогућен увид у записнике са седница.“

Главни повереник Милосав Бабић

Извор: ПАЛАНАЧКА ХРОНИКА

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%bc%d0%be-%d1%81%d0%b8%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b5%d0%b7%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%81%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%be%d0%b1-%d1%81%d1%82%d0%b5%d1%84/

5 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Nena on 15/09/2015 at 23:57

  Kakvo je ovo iznošenje ozbiljnih optužbi u javnost! Da li ste lično videli dokaze ili samo radite po Keninoj direktivi? Ja bi se na Vašem mestu veoma zabrinula!

   • paja on 16/09/2015 at 15:43

   Sve je potkrepljeno dokazima. Ne radi se ni o kakvom Brkicu vec o slucaju koji vodi bolnicu i unistava je na ocigled celokupnog gradjanstva.Ali sre4com nece taj jos dugo! Doveo je izvesnog Babica iz Beograda da se bavi ekonomijom i pravom kao da takvih nema nekoliko u bolnici. Ucenjuje zaposlene, preti otkazima, daje otkaze pravniku Malagi i Doktoru koji je specijalizant u Beogradu…Stizu lekovi i medicinski materijali ,gle interesantno ,Kineske proizvodnje…Kada ga smene, a uskoro ce taj ce zavrsiti u najblizem gradu do Smedereva a u Vojvodini.

  • Tomica on 15/09/2015 at 23:52

  Bože dragi! Hoće Brkić fotelju po svaku cenu! 3-5-7 ne odustaje!

  • Mara on 15/09/2015 at 23:03

  A šta se radi po školama? Lično sam žrtva ds režima, i imam materijala da napišem roman o zloupotrebama.

  • Sale on 15/09/2015 at 22:39

  Opa, nekome iygleda smeta što je u bolnici došlo do reda i dobrog funkcionisanja? Da li je ovo uopšte sindikat, hm?

Komentari su onemogućeni.