ПЛАЊАНСКЕ ДЕМОКРАТЕ ОТКАЗАЛЕ ПОСЛУШНОСТ – СМЕЊЕН ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ВЕЛИКА ПЛАНА ШУЛКИЋ

 SULKICУ Великој Плани СНС и ДС склопиле савез и смениле дугогодишњег председника општине из ДСС. Демократе окретање напредњацима објашњавају другачијим околностима на локалу

ПРЕДСЕДНИК општине Велика Плана, Дејан Шулкић (ДСС), смењен је гласовима одборника опозиционе СНС и Демократске странке, која је изашла из владајуће коалиције управо са Шулкићем и пришла напредњацима.

Од 39 одборника СО, 20 је гласало за смену председника општине из Демократске странке Србије. На предлог напредњака, уз четири гласа демократа и један из ЈС, Шулкић је разрешен дужности после готово 12 година на тој функцији…

– За три мандата, колико сам био председник, општина ниједан дан није била у блокади, буџет се трошио рационално, а Управа има 30 запослених мање од законом дозвољеног броја – објашњава Шулкић.

Како год било, вест да су СНС и ДС направиле локалну власт у јавности је засенила поменуту смену. Демократе у Великој Плани, иначе, у коалицији са напредњацима не виде ништа чудно…

МОТИВ БЕЗ одборника ЈС, Дејана Писаревића, који је са нама до сада био у власти, не би имали већину. Међутим, он ме је обавестио о томе како мора да гласа за моју смену јер има проблема у својој приватној фирми, па само штити себе – тврди Шулкић.

– Република и локал су две различите ствари. Ми са СНС имамо добру сарадњу, а Шулкић је држао апсолутну власт и није дозвољавао да поделимо одговорност. Штавише, започео је изборну кампању трошећи буџетска средства, што нисмо могли да дозволимо – каже председник Општинског добра ДС, Драган Цветковић, одбацујући и оптужбе о наводном намиривању личних интереса.

На истој седници СО разрешени су и заменик председника Скупштине, заменик председника општине, као и чланови Општинског већа, те изабрани нови чланови ових органа. Једино је функцију задржао председник Скупштине општине, Далибор Тодоровић из ДС, који је изјавио да се смена власти одиграла без велике дискусије, у мирном и квалитетном „тону“… И он сматра да „висока политика не сме да силази на локални ниво“, процењујући да су политичка стабилност и интереси грађана изнад свега!

Подсетимо, до новембра прошле године у Великој Плани заједно су владали ДСС и СНС, а онда се Демократска странка Србије определила за савез са ДС.

Сада, владајућу већину чине СНС са осам, ДС са четири, СПС са седам и један представник ЈС, али склапање коалиционог уговора тек предстоји. Ипак, за председника општине већ је изабран напредњак Игор Матковић.

ОПШТИНСКИ ИНТЕРЕС

ДОСКОРАШЊИ председник општине тврди и да се иза свега крију и лични интереси председника Скупштине, демократе Далибора Тодоровића.

– То су приче без покрића. Смена власи обављена је у интересу општине, с обзиром на то да су нам из СПС и СНС обећали да ћемо добити помоћ са републичког нивоа – објашњава Тодоровић

(НОВОСТИ)

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%9a%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b5-%d0%b4%d0%b5%d0%bc%d0%be%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b5-%d0%be%d1%82%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%bb%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%bb%d1%83%d1%88/