ПОВОДОМ ЗАВРШЕТКА РАДОВА НА РЕВИТАЛИЗАЦИЈИ БУНАРА ПРЕДСТАВНИЦИ УНДП И АМБАСАДЕ ЈАПАНА ПОСЕТИЛИ ПАЛАНКУ

uvs150727-001KAMERA ICONA Општину Смедеревска Паланка данас су посетили Марко Благојевић, шеф Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја, представници UNDP-а и представници Амбасаде Јапана. Тема састанка са председником општине, Радославом Милојичићем Кеном, председником Скупштине општине, Славољубом Ђурићем и директором ЈКП „Водовод“, Миодрагом Михајловићем, била је завршетак радова на ревитализацији бунара из којих се Смедеревска Паланка снабдева пијаћом водом, а било је речи и о почетку радова на доградњи и ревитализацији система за одбрану од поплава на рекама Јасеници и Кубршнице.

Председник општине Радослав Милојичић Кена се  захвалио  име свих грађана Смедеревске Паланке, господину Марку Благојевићу, јер је он највише времена утрошио да помогне општини Смедеревска Паланка, такође захвалност је упућена и Амбасади Јапана, UNDP-у и Делегацији Европске уније, јер од њих је потекао први пројекат који је реализован у нашој општини, а то није једина помоћ коју су нам пружили.

У свом обраћању новинарима, Марко Благојевић, шеф Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја, је истакао да проблем поплава у Смедеревској Паланци није од јуче. Исто тако, и проблем водоснабдевања у Смедеревској Паланци није од јуче. То је проблем који је стар неколико деценија и коначно је нешто тим поводом почело да се догађа, и подсетио да је после 12 година „скинута прашина“ са пројекта заштите Смедеревске Паланке од поплава. Благојевић је нагласио да је заштита од поплава оно чиме се Канцеларија за обнову бави у свом проширеном мандату.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%bf%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%be%d0%bc-%d0%b7%d0%b0%d0%b2%d1%80%d1%88%d0%b5%d1%82%d0%ba%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b8/