ПОВРАТАК ЖАРКА ЛАУШЕВИЋА НА ВЕЛИКО ПЛАТНО У ФИЛМУ „СМРДЉИВА БАЈКА“

uvs151123-002KAMERA ICONAДуго очекивани повратнички филм глумца Жарка Лаушевића филм „Смрдљива бајка“ сценаристе и режисера  Мирослава Момчиловића, предпремијерно је приказан у биоскопу Рода.

Момчиловић је и аутор филмова „Чекај ме, ја сигурно нећу доћи“, „Седам и по“, „Кад порастем бићу кенгур“…За главну улогу у филму „Смрдљива бајка“ одабрао је Жарка Лаушевића, глумца који није 16 година снимао, а овом драмом је обележио повратак на велико платно.

У првом домаћем филму који се бави темом бескућника, Лаушевић игра Мому, главног јунака, а партнерка му је Јелена Ђокић. Реч је о љубавној причи – двоје бескућника који живе у вези, који се воле и почну да се понашају као нека мала породица. Они личе на све заљубљене људе овог света, само што живе у шахту – они не краду, никог не угрожавају, живе своју љубавну причу, и не баве се светом око себе, него собом.

Драма фокусира тај фасцинантан моменат сусрета два бића која су на потпуном дну, која више немају потребу ни за чим, осим да буду заједно, који су у безнадежној ситуацији, јер више немају никакве наде и очекивања у животу. Али, своју љубав доживљавају као дар са неба, она њиховом животу даје једини смисао, достојанство постојања и неку елементарну људскост, јер је њима остало само то.

Након претпремијере, на којој је присуствоао и портал Паланка данас, филм ће премијерно бити приказан београдској публици 25. новембра у Сава центру док ће паланчани имати прилику да филм погледају већ у суботу 28. новембра, што им топло препоручујемо.

У међувремену погледајте конференцију за медије након предпремијере филма у биоскопу Рода.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%bf%d0%be%d0%b2%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b0%d0%ba-%d0%b6%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b0-%d0%bb%d0%b0%d1%83%d1%88%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%9b%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%be-%d0%bf%d0%bb/