ПОКУШАЈ УБИСТВА У ПАЛАНЦИ-СТАНОДАВЦА ПРЕТУКЛИ И ЖИВОГ ЗАПАЛИЛИ

BOBAN BOGDANOVICДалибор Стојановић (35) и Анђелка Црњин (44) ухапшени су под сумњом да су мучки претукли свог станодавца, некадашњег репрезентативца и боксерског шампиона Југославије, Бобана Богдановића (64) у његовом стану у Смедеревској Паланци. Након тога они су подметнули пожар, закључали улазна врата и побегли. Онесвешћеног Богдановића су оставили да изгори, али су га комшије срећом спасле. Ипак, он је у тешком стању, ноге су му потпуно спаљене и лекари се боре за његов живот.

Покушају тешког убиства, у ноћи између среде и четвртка, како се верује, претходила је жучна свађа између станара и бившег боксера. У једном тренутку Анђелка и Далибор су насрнули на боксера и почели да га ударају столицом по глави и телу. Несрећни човек је на крају изгубио свест, а, како је саопштила полиција, монструозни пар му је из џепа кошуље узео 100 швајцарских франака. То није било доста, него су решили да трагове униште подметањем пожара.

– Запалили су гардеробу коју су нашли у стану, и бацили је преко Бобана. Напустили су стан, закључали улазна врата и побегли – 

Комшије су прве приметиле пожар и позвале полицију и ватрогасце. Срећом, нису их сачекали, већ су развалили врата и почели да гасе ватру.

– Пожар је захватио читаву собу, а комшија је лежао без свести на кревету и буквално горео – испричао нам је један од комшија.

Осим 100 франака, нема података да је још нешто украдено из стана, те се верује да новац можда није мотив. Комшије сведоче да је Богдановић често умео да попије, па сумњају да је тако било и кобне ноћи. Шта је мотив свађе, која је завршена трагично, остаје да се види. У петак су форензичке екипе МУП обављале увиђај, а новинарима није дозвољено да уђу у зграду.

Брзом реакцијом полиције и ватрогасне јединице, пожар је угашен, и није се проширио на читав стан, док је спаваћа соба скоро потпуно изгорела. Богдановић је са тешким телесним повредама, опасним по живот, превезен у Клинику за опекотине и пластичну хирургију у Београду. Лекари су бившем боксерском шампиону констатовали опекотине трећег степена. Највише су му страдале ноге, које су потпуно изгореле, и разматра се ампутација.

Иначе, Богдановић је пре десетак година променио име. До тада се звао Џеља Алишановић. У Југославији је био познати боксер и дугогодишњи репрезентативац.

– Он је вишеструки првак Србије, шампион Југославије 1979, а вицешампион 1982 – каже његов бивши тренер у БК „Гоша“ Ненад Димитријевић.

Према његовим речима, Богдановић је живео на релацији Србија – Швајцарска.

– Тамо је зарадио пензију, а пре два месеца се вратио. Не знам шта је урадио, али да га овако мучки претуку и запале, то је нечувено. Сви смо у клубу згрожени – каже његов пријатељ и бивши тренер.

Осумњичени су краће живели као подстанари код Богдановића у насељу Колонија у Улици Ђуре Ђаковића. Док се њихов станодавац буквално борио за живот, возом су побегли из града. Смедеревска полиција им је убрзо била на трагу, и ухапшени су истог дана у Новом Бечеју, родном месту Анђелке Црњин.

Након хапшења одређено им је полицијско задржавање, након чега ће бити предати вишем јавном тужиоцу у Смедереву.

Новости

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%bf%d0%be%d0%ba%d1%83%d1%88%d0%b0%d1%98-%d1%83%d0%b1%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0-%d1%83-%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d1%86%d0%b8-%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b4%d0%b0%d0%b2%d1%86%d0%b0/

2 comments

    • viktorija on 06/02/2016 at 16:27

    ja sam to isto vece sedela sa njim u kafani i castio nas je cevape i zezali smo se kao box ovo ono posto sam i ja trenirala u klubu gosa pre par godina to je jako strasno on je meni bio i komsija sta vise

    • dejan on 06/02/2016 at 07:34

    nema sudjenja ubiti stoku za primer javno

Komentari su onemogućeni.