ПОЛИЦИЈА СПРОВОДИ „БЛИЦ МАРАТОН“ ЗА КОНТРОЛУ САОБРАЋАЈА

POLIS1 Министарство унутрашњих послова, Управа саобраћајне полиције, у циљу веће безбедности свих учесника у саобраћају, у априлу, у току једног дана, спровешће акцију „Блиц маратон“, у којој ће, током 24 сата, непрекидно бити ангажовани сви расположиви уређаји за мерење брзине кретања којима располаже саобраћајна полиција.

Пракса европских земаља, у којима се овакве акције спроводе, је да у њих буду укључени и грађани, који би требало да укажу које су то локације на којима, по њиховој оцени, најчешће долази до кршења прописа о брзини кретања возила у саобраћају.

У складу са том праксом, а имајући у виду да је полиција сервис грађана и да је отворена за све сугестије и предлоге, Управа саобраћајне полиције позива грађане да најкасније до 03. априла 2015. године, путем електронске поште или телефона, саобраћајној полицији у подручним полицијским управама, предложе места контроле брзине кретања возила.

Е-mail адресе и бројеви телефона саобраћајне полиције по полицијским управама дати су на сајту Управе саобраћајне полиције.

Током акције биће ангажовани сви расположиви уређаји за мерење брзине кретања којима располаже саобраћајна полиција – ручни радари, радари у системима видео надзора и уређаји за мерење брзине у возилима без обележја полиције, тзв. „пресретачима“.POLIS2

Уређaји ће бележити видео снимке и фотографије возила која се буду кретала брзином већом од дозвољене, након чега ће возачи бити заустављани и санкционисани за учињени прекршај.

Уколико возач који прекорачи брзину не буде заустављен на месту контроле, власнику возила ће бити достављена веродостојна исправа о прекршају са позивом да плати прописану казну или да надлежној организационој јединици МУП-а доставе податке о лицу које је учинило прекршај.

Сугестије грађана биће узетe у обзир приликом усмеравања радарских патрола.

Непрописна и неприлагођена брзина кретања возила је најчешћи узрок саобраћајних незгода, а посебно саобраћајних незгода са најтежим последицама. Научна истраживања широм света су показала да се смањењем брзине кретања возила за само 1 km/h, ризик од настанка саобраћајне незгоде са настрадалим лицима смањује за око 3 одсто.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%98%d0%b0-%d1%81%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b8-%d0%b1%d0%bb%d0%b8%d1%86-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%be%d0%bd-%d0%b7%d0%b0-%d0%ba%d0%be/

3 comments

  • ivana on 01/04/2015 at 23:17

  parking opeka,brzo voze kao manijaci,i potpisuju kolima u toku noci

  • žile velimirović on 01/04/2015 at 23:14

  brza vožnja motorima………Kralja Petra……..Šulejićeva i Vuka karadžiča———-Ali…..ko zna…….možda neki vozači žure na TRRAUMATOLOGIJU ——!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  • LJILJANA on 01/04/2015 at 11:04

  ja vas molim da proverite kretanje brzine kojom se voi u sulejicevoj, i pored lezecih policajaca nesavesni vozaci nenormalno brzo voze unapred hvala

Komentari su onemogućeni.