ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ОШ „РАДОМИР ЛАЗИЋ“ У АЗАЊИ (ВИДЕО)

AZANJCI1Нова школска година за све ученике у Републици Србији почела је 1. септембра. Нову школску годину, што се наше школе тиче, најавиле су наше најмлађе ученице Невена и Доротеја са својом учитељицом Виолетом Кељаћ гостујући у Јутарњем програму ТВ Јасенице.

Невена и Доротеја су овог 1. септембра, заједно са још 33 другара, започеле своје школовање у нашој основној школи. Као и прошле школске године у матичној школи је уписано једно одељење првака (учитељица Виолета Кељаћ) уз још једно одељење у издвојеном одељењу у Влашком Долу (учитељица Стана Петровић). Нажалост, ове године није уписан ниједан ученик првог разреда у издвојеном одељењу у Стублини. Свечани пријем првака обављен је, уз пригодан програм, у азањском Дому културе. Програм је припремила учитељица Виолета са својим бившим ученицима, сада петацима, уз помоћ учитељице Бојане Маринковић.
Када већ споменусмо ученике петог разреда, да нагласимо да је ове године уписано само једно одељење, а одељењски старешина је Ненад Јанчић, професор физичког васпитања. У нашој школи нема промена по питању наставног кадра на почетку нове школске године.

Другог радног дана, сада већ по традицији наше школе, ученици су са својим наставницима присуствовали Молебану за успешан почетак нове школске године у локалном храму Светих бесребреника Козме и Дамјана. Молебан је служио свештеник Срђан Ковачевић, јереј СПЦ. Примивши благослов од свог свештеника ученици су у колони са највећим миром кренули пут школе да заузму своја места у „храму знања“. Пролазећи центром села, сви пролазници, међу којима и мноштво родитеља ученика, могли су искуствено да доживе речи Богочовека Христа: „Заиста вам кажем: ако се не обратите и не будете као деца, нећете ући у Царство Небеско.“ (Мт. 18,3)

Ове школске године нашу школу укупно ће похађати 290 ученика свих разреда.

Дамир С. Живковић, наставник историје

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b5%d1%82%d0%b0%d0%ba-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b5-%d1%88%d0%ba%d0%be%d0%bb%d1%81%d0%ba%d0%b5-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b5-%d1%83-%d0%be%d1%88-%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%be%d0%bc/