ПРЕДСЕДЕНИК ОПШТИНЕ ВЕЛИКА ПЛАНА ПРИМИО ЂАКЕ ШАМПИОНЕ

SKOLA SV SAVAПредседник општине Велика Плана Игор Матковић, примио је многобројну екипу ОШ “Свети Сава” која је достојно представила своју школу и општину на Републичкој школској спортској олимпијади у Врању. Освојили су златну медаљу у стоном тенису, сребрну и бронзану у каратеу и бронзану у рукомету.

Овом приликом, председник Матковић је нагласио да ће локална самоуправа подржавати спортске активности и рад клубова, и унапређивати услове рада у свим школама. Посебно ће бити подстицани талентовани млади спортисти опредељени за такмичарске дисциплине.

Учесници школске олимпијаде у Врању истакли су на овом окупљању задовољство и понос што су на најбољи начин одбранили боје своје школе и донели медаље.

Најуспешнији на републичком школском такмичењу били су стонотенисер Ђорђе Павловић, златна медаља, Матеја Вучковић сребрна у каратеу и Лазар Илић бронзана у истој такмичарској дисциплини. Бронзану медаљу освојили су рукометаши, док су кошаркаши заузели четврто место.

На пријему са награђеним ученицима који су постигли успех на школској олимпијади у Врању била је и Петра Шљивовић, победница међународног ликовног конкурса у Новом Саду “Светосавље и наше доба” коју је организовало Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине. Ментор награђене ученице Живослав Лола Јовановић у свом дугогодишњем ангажовању освојио је више од 350 награда са члановима ликовне секције ОШ “Свети Сава”. За све ученике који су били на пријему председник општине Игор Матковић је купио по чоколаду као знак мале пажње и велике жеље да буду још успешнији у спорту и животу.

Планамедиа

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%be%d0%bf%d1%88%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b5-%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b8/