ПРЕДСЕДНИК НИКОЛИЋ РАСПИСАО ВАНРЕДНЕ ИЗБОРЕ ЗА 24. АПРИЛ

Nikolic IzboriПредседник Србиjе Tомислав Николић потписао jе данас Указ о распуштању парламента и расписао ванредне републичке изборе за 24. април.

Николић jе рекао да jе дошло jе време за испитивање подршке, jер реформе су озбиљне и тешке и зато jе потребно да се грађани изjасне – да ли подржавjу реформе или постоjи нека боља идеjа и можда неко други ко заслужуjе поверење грађана, рекао jе Николић.

Након што jе потписао указ о распуштању парламента и расписивању избора Николић jе позвао грађане и учеснике избора, али и медиjе на фер и демократску утакмицу изразишси уверење да ће Србиjа након избора наставити с реформама и да неће одустати од пута коjим сада иде. 

Николић jе, одговараjуићи на питања новинара, рекао да би желео да победи СНС, али да ће исто тако моћи да сарађуjе са сваком владом. 

„Нећу jа да будем разочаран ако победе други“, рекао jе и додао да ниjе сигуран да би се после другачиjег изборног исхода наставиле реформе, а његова jе жеља, како jе истакао, да победи идеjа коjа jе добра за Србиjу.

Николић jе оценио и да jе влада у претходном периуоду учинила много, покренула читав систем реформи за коjе мора да обезбеди нови мандат, како би била сигурна да оно што ради, ради по вољи грађана.

„Oчекуjем фер и демократске изборе“, рекао jе Николић и истакао да не сумња у регуларност избора.

Подсетивши да jе Србиjа све своjе политичке проблеме решавала ванредним изборима и да су грађани увек били у праву кад изаберу, председник jе истакао да ће све институциjе државе функционисати, иако ће избори бити одржани на неколико нивоа.

На питање хоће ли се на неки начин ангажовати у изборноj кампањи, председник jе поручио:

„Неће ме бити срамота ако неко из СНС затражи моjу помоћ да ту помоћ и пружим“.

Истакавши да се нада да ће држава наставити са реформама и да неће одустати од тог пута, Николић jе поручио да ће опозициjа на изборима имати прилику да провери колико jе трага оставила међу грађанима своjим деловањем.

Mедиjи о мени лоше пишу, али jа их увек лепо дочекам

Председник jе рекао да нема медиjа коjи ниjе о њему лоше писао, али да он никада не говори и не пише против њих, што како се, како jе приметио, сматра његовом слабошћу, па онда „такви могу поново да ме окрпе“.

„Што се писања медиjа тиче само мене не питаjте како се медиjи у Србиjи понашаjу према људима. Не знам да ли овде има представника редакциjе коjа се ниjе огрешила о мене, па вас увек лепо дочекам и испратим и никада не говорим и не пишем против вас. Oнда ви мисилте да jе то моjа слабост и да можете поново да ме окрпите“, казао jе Николић.

Истакао jе и да би волео да су му бар нашли неку грешку током мандата, нешто што на пример ниjе добро урадио за Србиjу, за шта би им, каже, био захвалан.

„Aли насловне странице посвећене мени могле би у тексту да имаjу jедну реченицу. Tекста о мени нема и зато се праве насловне фотографиjе преко целих насловних страница и никад нећу да се жалим. И ако се будем кандидаовао нећу ни реч рећи, иако бих могао да вам наведем медиjе коjи ће целу кампању у да посвете покушаjу да не будем поново изабран“, поручио jе Николић.

Зато, како jе рекао, сматра и да данашњи представници опозициjе имаjу много мање разлога да се жали на писање медиjа, него председник републике, коjи се, додао jе „не бави политиком у кампањи“.

Истакао jе и да очекуjе да медиjи у кампањи буду фер и коректни, поручивши да ово ниjе време „за љубимце и симпатизере“, него време избора када и од медиjа зависи како ће грађани одлучивати.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%9b-%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%b0%d0%be-%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bd/