ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ПАЛАНКА НАЈАВИО СТАБИЛНИЈЕ ВОДОСНАБДЕВАЊЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ У КОМУНАЛНУ ИНФРАСТРУКТУРУ

KENA Председник Општине Смедеревска Паланка Радослав Милојичић Кена је, у интервјуу за локалну ТВ „Јасеница“, најавио је да ће у наредном периоду водоснабдевање бити стабилније, као и да се планирају инвестиције у области комуналне инфраструктуре.

Милојичић је потврдио да су радови на ревитализацији бунара, средствима Европске уније и УНПД-а, дали резултате, да су укинуте дневне рестрикције у водоснабдеавању и да је могуће да се и ноћна искључења воде ускоро не примењују.

Да краја године требало би да буде завршена изградња Фабрике воде у Трновчу, која је заједничка за општине Смедеревска Паланка и Велика Плана, што ће обезбедити додатних 75 секундих литара воде. До децембра локална самоуправа ће уплатити још 12 милиона динара за наставак санације водоводне мреже и замене цеви у граду.

Председник Општине Смедеревска Паланка је нагласио ће се, на основу одлуке Скупштине општине,  преко муниципалних обвезница, обезбедити 150 милиона динара за реализацију капиталних инвестиција у области комуналне инфраструктуре.

По одлуци, требало би да се обави замена азбестних водоводних цеви, уради приступна саобраћајница на Градском гробљу „Каменац“, санира канализациона мреже у улици Вука Караџића и реконструишу градске, сеоске саобраћајнице и тротоари у граду.

Средствима Европске уније биће финансиран пројекат заштите Јасенице и Кубршнице од поплава, а радови би требало да почну 1. октобра.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%be%d0%bf%d1%88%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b5-%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%98%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d0%be-%d1%81/

1 comment

    • Tomica on 24/08/2015 at 19:49

    Ti radovi su trebali da se završe još deceniju pre, a ti pokušavaš da se sad pomoću njih reklamiraš pred izbore. Bruka i sramota!

Komentari su onemogućeni.