ПРИПРЕМЉЕН НАЦРТ РЕГИОНАЛНЕ СТРАТЕГИЈЕ РУРАЛНОГ РАЗВОЈА ЗА БРАНИЧЕВО-ПОДУНАВЉЕ

BRANICEVSKO PODUNAVLJEУз подршку Фондације за отворено друштво Србија, Регионална развоја агенција „Браничево-Подунавље“ приводи крају имплементацију пројекта Европеизација локалних политика у области руралног развоја.

Као једна од кључних компоненти пројекта предвиђено је унапређење политика на регионалном нивоу и јачање регионалне сарадње у овој области, и то кроз дефинисање регионалног стратешког плана руралног развоја.

Током протекла 4 месеца, преко 70 представника различитих јавних институција, организација цивилног сектора, пољопривредних газдинстава, привреде и других заинтересованих страна из целог региона Браничево-Подунавље, активно је учествовало у састанцима, презентацијама и дискусијама на теме из области руралног развоја. Резултат овог процеса је припремљен Нацрт Регионалне стратегије руралног развоја за регион Браничево-Подунавље 2016.-2020. који идентификује кључне приоритете и циљеве нашег Региона у области развоја пољопривреде и руралног развоја.

Нацрт Стратегије је од данас предмет процеса јавних консултација – путем електронске поште достављен је на преко 200 адреса различитим заинтересованим странама, а наредних недеља биће организоване и јавне презентације на више локација у Региону. Позивамо овим путем све заинтересоване грађане, да нам најкасније до петка, 05. августа доставе своје коментаре и сугестије на адресу електронске поште: ivana.antonijevic@rra-bp.rsи на тај начин допринесу квалитету документа, који ће послужити као основ за даље активности везане за унапређење живота у руралним срединама нашег Региона.  

По завршетку јавне расправе, финални предлог Стратегије биће током августа месеца достављен члановима Скупштине Регионалне развојне агенције на усвајање, након чега следи и заједнички рад на њеној имплементацији.

Нацрт Стратегије можете преузети овде.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%bc%d1%99%d0%b5%d0%bd-%d0%bd%d0%b0%d1%86%d1%80%d1%82-%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b5-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%b3/