ПРОБЛЕМИ СА ПРОМЕНОМ СМЕНА

527822_protest-roditelja-palanka

Од како је почела промена смена код ученика првог и другог циклуса основног образовања, у Смедеревској Паланци не престају полемике и негодовања код родитеља. Најдаље, у свом незадовољству, су отишли  родитељи у школи Олга Милошевић.Савет родитеља је позвао родитеље на бојкот наставе док се не реши овај проблем.Тако да у овој школи ђаци од петог до осмог разреда који су до сада ишли преподне а од 21. октобра треба да иду у поподневну смену, долазе са родитељима у школу али већина не иде на наставу.

Проблем је очигледно велики пошто од 239 ученика настави је присуствовао само 81 ученик.Највише проблема има са ученицима путницима који немају адекватан превоз а недостатак уличног светла је у овим зимским данима такође велики проблем, а како ће се ђаци грејати то ћемо тек видети.За понедељак је најављен долазак просветне инспекције па остаје да се види како ће се решити овај случај.

Школа Олга није једина која је незадовољна променом смена и у ОШ „Херој Иван Мукер“ где такође има пуно ученика путника суочени су са овим проблемом.Али они за сада редовно похађају наставу, како кажу до 2. новембра када ће се састати Савет родитеља и сагледати како је функционисала промена смена и да ли је било неких проблема у раду.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b5%d0%bc%d0%b8-%d1%81%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%be%d0%bc-%d1%81%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b0/