ПУНА ПРИПРАВНОСТ ЗБОГ ПАДАВИНА

 KUBRSNICAРепублички хидрометеоролошки завод Србије је упозорио да се у недељу и понедељак у западним и југозападним крајевима Србије  у југоисточним и источним крајевима очекују обилније падавине, због чега је МУП наложио надлежнима да предузму превентивне мере.

Министарство унутрашњих послова – Сектор за ванредне ситуације је сходно добијеном метеоролошком и хидролошком упозорењу, обавестило команданте окружних, градских и општинских штабова за ванредне ситуације да предузму све активности у спровођењу оперативних и превентивних мера у склопу јединственог система заштите и спасавања, посебно на одбрани од поплава на водотоковима другог реда и спречавању појаве „урбаних поплава“, саопштено је из МУП-а.
На доњем току Јужне Мораве код х.с. Мојсиње водостај ће се наредних дана кретати између граница редовне и ванредне одбране од поплава. На горњем току Јужне Мораве са притокама, на горњем току Западне Мораве са притокама, Колубари, Тамнави, Убу, Љигу, Јасеници, Кубршници, Црници, Лепеници, Лугомиру, Ресави, Млави, Пеку и Тимоку водостаји ће током 06./07. достићи и превазићи границе редовне одбране од поплава.
Ово није алармантна ситуација за Јасеницу и Кубршницу јер последње поплаве су биле када је ниво река увелико прешао ванредну границу одбрана од поплава, може доћи до изливања река из свог корита, али то је уобичајено при већим падавинама.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%bf%d1%83%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%b7%d0%b1%d0%be%d0%b3-%d0%bf%d0%b0%d0%b4%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b0/