САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ И ЗАПОСЛЕНЕ У БОЛНИЦИ СИНДИКАТА „НЕЗАВИСНОСТ“

 uvs150916-002Из репрезентативног синдиката Независност ОБ „Стефан Високи“ а поводом последњих догађања у овој установи, и конференције за медије коју је одржао директор болнице др Горан Богдановић,стигло је следеће саопштење:

.

.

ГОСПОДИНЕ БОГДАНОВИЋУ ИМАЛИ СМО 14 МЕСЕЦИ ВРЕМЕНА ДА СЕ ДОГОВАРАМО И ПРЕГОВАРАМО, САДА ЈЕ КАСНО ЗА ТО

МИ СЕ НЕЋЕМО БАВИТИ ДЕМАНТИМА СА ВАШЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ.

НЕЋЕМО НИ УЛАЗИТИ У ВАШЕ ПОЛИТИЧКЕ КОМБИНАЦИЈЕ И ИГРИЦЕ, ГДЕ СТЕ МНОГЕ ЗАПОСЛЕНЕ ПРИНУДИЛИ,УПОТРЕБИЛИ И ЗЛОУПОТРЕБИЛИ.

НА КРАЈУ СЛИКА СА ДАНАШЊЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ГОВОРИ ВИШЕ ОД ХИЉАДУ РЕЧИ.

НЕЋЕМО СЕ БАВИТИ НИ ТАЈНОВИТИМ САВЕТНИКОМ МР ЖЕЉКОМ БАБИЋЕМ.

НИ ВАШИМ МЕРАМА ШТЕДЊЕ НА РАЧУН ПАЦИЈЕНАТА И ЗАПОСЛЕНИХ.

НИ ВАШИМ ЛОШИМ ОДНОСИМА СА МЕДИЈИМА, КАО НИ УВРЕДАМА И ГОВОРОМ МРЖЊЕ ПРЕМА СВАКОМ КО ВАМ СЕ НАЂЕ НА ПУТУ.

НЕЋЕМО СЕ БАВИТИ НИ БРОЈЕМ ЧЛАНОВА СИНДИКАТА КАО И ИШЧЛАЊЕЊИМА ПОД ПРИТИСКОМ НЕПОСРЕДНО ПРЕД ВАШУ ДОБРО ПЛАНИРАНУ КОНФЕРЕНЦИЈУ.

АЛИ ЗАТО ЋЕМО СЕ УВЕК БАВИТИ ЗАШТИТОМ ЗАПОСЛЕНИХ ИЗ РАДНОГ ПРАВА, ПОСЕБНИМ КОЛЕКТИВНИМ УГОВОРОМ, ЗАШТИТОМ НА РАДУ, ПРАВОМ НА СТРУЧНИ РАД, ПЛАЋАЊЕМ ОНОГА ШТО СУ ЗАПОСЛЕНИ ЗАРАДИЛИ, СИНДИКАЛНОМ ПОМОЋИ НАЈУГРОЖЕНИЈИМА, ПОЗАЈМИЦАМА, ПОТПИСИВАЊУ ПОЈЕДИНАЧНОГ КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА У УСТАНОВИ, ЗАКОНОМ О РАДУ, ЗАКОНОМ О ЗДРАВСТВЕНОЈ ЗАШТИТИ СА СВИМ ЊЕНИМ ДОПУНАМА, СОЦИЈАЛНИМ ПРОГРАМИМА, НЕОПРАВДАНИМ И НЕЗАКОНИТИМ ОТКАЗИМА, ПРАВОМ ДА ЈЕ НЕКО НЕВИН ДОК СЕ НЕ ДОКАЖЕ СУПРОТНО…..КАО И СВИМ ОНИМ ШТО СЕ ТИЧЕ ОСНОВНЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈСКЕ ТЕКОВИНЕ, А ТО ЈЕ ЧОВЕКОВО ПРАВО НА РАД И МАТЕРИЈАЛНУ ЕГЗИСТЕНЦИЈУ ОД ИСТОГ.

ГОСПОДИНЕ БОГДАНОВИЋУ ДА ЗАКЉУЧИМО: ИМАЛИ СМО 14 МЕСЕЦИ ВРЕМЕНА ДА СЕ ДОГОВАРАМО И ПРЕГОВАРАМО САДА ЈЕ КАСНО ЗА ТО.  ПРАВДА И ИСТИНА СУ СПОРЕ АЛИ ДОСТИЖНЕ.  

ОДБОР ПОВЕРЕНИКА СИНДИКАТА НЕЗАВИСНОСТ

                                                                                                        ОБ“СТЕФАН ВИСОКИ“СМЕД.ПАЛАНКА

———————————————————————————

САОПШТЕЊЕ РАДНИЦИМА ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

ПОВОДОМ НАЈНОВИЈИХ ДЕШАВАЊА У НАШОЈ БОЛНИЦИ, А ВЕЗАНИХ ЗА ПРИТИСКЕ И УЦЕНЕ ПОЈЕДИНИХ ГЛАВНИХ СЕСТАРА И ЛЕКАРА ДА СЕ РАДНИЦИ ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“ ИЗ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ НА СИЛУ И ПОД ПРЕТЊОМ ОТКАЗА ИШЧЛАЊУЈУ ИЗ ГСЗЗС „НЕЗАВИСНОСТ“ ОБ“СТЕФАН ВИСОКИ“ СА НЕИСТИНИТИМ ТВРДЊАМА ДА СУ РАДНИЦИ БОЛНИЦЕ ПОТПИСИВАЛИ ДРУГИ ДОПИС, А НЕ ДОПИС ВЕЗАН ЗА ПОШТОВАЊЕ ПОСЕБНОГ КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА, ДОСТАВЉАМО НА УВИД НА ОГЛАСНОЈ ТАБЛИ ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“ КОПИЈУ ОРИГИНАЛНОГ ДОПИСА СА ЈАСНИМ ЗАХТЕВИМА КОЈИ СМО УПУТИЛИ ЦЕНТРАЛИ СИНДИКАТА И МИНИСТАРСТВУ ЗДРАВЉА Р.СРБИЈЕ, КАО И МИНИСТРУ ЛИЧНО НА РУКЕ.

У ПРИЛОГУ ДОСТАВЉАМО И КОПИЈУ СПИСКА ЗАПОСЛЕНИХ, А ЧЛАНОВА СИНДИКАТА, КОЈИ СУ СВОЈИМ ПОТПИСИМА ПОДРЖАЛИ ОВАКАВ ЈЕДАН ЛЕГИТИМАН И ЗАКОНСКИ ЗАХТЕВ.

СИНДИКАТ НЕЗАВИСНОСТ ОБ СТЕФАН ВИСОКИ ПОДНЕЋЕ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ СВИХ ОНИХ  КОЈИ СУ ИЗНОСИЛИ И ШИРИЛИ НЕИСТИНИТЕ ТВРДЊЕ И ПРИСИЉАВАЛИ РАДНИКЕ БОЛНИЦЕ НА ИШЧЛАЊЕЊЕ ИЗ СИНДИКАТА.

НАПОМИЊЕМО И ТО, ДА ЗА ОВАКВУ ЈЕДНУ ОДЛУКУ  ПОСТОЈЕ ЈАСНИ И НЕДВОСМИСЛЕНИ ДОКАЗИ.

ДОСТАВЉЕНО:

  • ОГЛАСНОЈ ТАБЛИ
  • СВИМ ОДЕЉЕЊИМА ОБ“СТЕФАН ВИСОКИ“
  • ЦЕНТРАЛНИ ГСЗЗС „НЕЗАВИСНОСТ“
  • МИНИСТАРСТВУ ЗДРАВЉА И МИНИСТРУ АСС.ДР З.ЛОНЧАРУ ЛИЧНО Н/Р
  • МЕДИЈИМА

У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ              ЗА ОДБОР ПОВЕРЕНИКА СИНДИКАТА „НЕЗАВИСНОСТ“

        15.09.2015                                                                                                  ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“

                                                                                          МИЛОСАВ БАБИЋ ГЛАВНИ ПОВЕРЕНИК

У прилогу је достављен оригинални захтев министарству као и потписи 138 чланова  синдиката Независност, који истичу да. „Они нису анонимуси већ људи са именом и презименом“.

S11

S2

S3

S4

S5

S6

S7

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d1%81%d0%b0%d0%be%d0%bf%d1%88%d1%82%d0%b5%d1%9a%d0%b5-%d0%b7%d0%b0-%d1%98%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%b8-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b5-%d1%83-%d0%b1%d0%be%d0%bb/