САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОШ „РАДОМИР ЛАЗИЋ“ АЗАЊА – ДАН ЗА ПАМЋЕЊЕ

azanja11У ове три речи могао би се сажети читав тај 21. септембарски дан у Основној школи „Радомир Лазић“ у Азањи. Поменутој школи је, на пригодној свечаности, уручена награда Војвођанске банке као победнику „Олимпијског карневала“.

Школа је награђена спортском опремом у вредности од 100.000 динара, а такмичење је организовала поменута банка у сарадњи са Олимпијским комитетом Србије и Центром за бразилску културу.

Сала азањског Дома културе била је мала да прими све заинтересоване који су желели да присуствују овој свечаности.

Свечаности су присуствовали: ученици, запослени, велики број мештана, делегација општине Смедеревска Паланка, представници Војвођанске банке, Центра за бразилску културу, а специјални гост био је освајач сребрне медаље на Олимпијским играма у Рију кајакаш Миленко Зорић.azanja21

На свечаности је приказан двадесетоминутни филм о историјату школе и њеним најуспешнијим ученицима, а присутнима су се обратили: Слађана Ж. Јелић, директорка наше школе, Јелена Милорадовић, директорка филијале Војвођанске банке у Смедеревској Паланци, и Миленко Зорић који је и уручио плакету директорки. Такође присутни су били у прилици да погледају и двадесетоминутни програм који су припремили чланови Центра за бразилску културу у којем су доминиралевештине капоере и самбе. На позорниици су се том приликом појавили и наши ученици који су школи обезбедили ову вредну награду. Програм је водио наставник Дамир С. Живковић.

Након официјалног дела одиграна је ревијална фудбалска утакмица уз незаобилазно фотографисање и дељење аутограма. И не треба да се каже да је највише посла имао наш олимпијац који је стрпљиво потписивао и позирао.

Читав ток свечаности испратили су и представници медија: Радио телевизије Србије и Телевизије Јасеница.

Изражавамо искрену наду да смо били добри домаћини, достојно себе представили и тако послали позивницу нашим гостима да нас опет посете.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d1%81%d0%b0%d0%be%d0%bf%d1%88%d1%82%d0%b5%d1%9a%d0%b5-%d0%b7%d0%b0-%d1%98%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%be%d1%88-%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%b8%d1%80-%d0%bb%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%9b/