САОПШТЕЊЕ ОО СНС „ОД ТОГА ДЕЦА РАСТУ“

SNS PALANKAУ вези са резултатима локалних избора, заказивањем конститутивне седнице Скупштине општине и континуираним фабриковањем небулозних неистина о наводним сукобима унутар паланачког одбора Странке, Информативна служба повереништва ОО СНС Смедеревска Паланка издаје следеће

 САОПШТЕЊЕ

 Поводи за издавање овог саопштења су многобројни. Између осталих, поменућемо тенденциозну изјаву одлазећег председника општине, Радослава Милојичића Кене, којом је паланачка јавност била информисана о наводним свађама због кадровских решења након формирања власти у редовима СНС-а. Потом, издвајамо Саопштење координатора покрета ДЈБ за Смедеревску Паланку, Николе Николића, у коме су опширно изречене тешке оптужбе на рачун паланачких напредњака. И, као круну свега, обратићемо пажњу на свеприсутне приче о продавању одборничких мандата. Иако смо дуго одолевали да се огласимо поводом свих ужасних напора одлазеће лоповске гарнитуре да завладају класичним блефирањем и демонстрацијом физичке силе, приморани смо да то учинимо због наших суграђана, до којих долазе различите конфузне информације.

 Након одржавања конститутивне седнице СО Смедеревска Паланка, Петар Милић ће бити председник општине. Свака непроверена гласина о његовом одустајању од напора да Смедеревска Паланка и њена села буду пристојна места за живот, као и напора да се заустави расипничко и погубно деловање досадашњих локалних моћника, директна је увреда измишљена и пласирана из ОО ДС у Паланци. Ипак, такве и сличне увреде још више оснажују првог човека паланачких напредњака да што пре предузме конкретне кораке.

 Радослав Милојичић Кена се, после консултација на састанку у вези са заказивањем конститутивне седнице, јавности обратио препознатљивим бунцањем, логорејичним испадом и ставом очигледног страха. Тај исти Радослав Милојичић Кена, коме су плодови владавине у Смедеревској Паланци видљиви на сваком кораку, а дани исте одавно одбројани саопштавањем резултата изборне воље грађана, је човек задатка. Његов задатак ових дана јесте да, континуираним изношењем најпрљавијих и најнижих неистина, одржи борбену готовост шачице послушника, огрезлих у заблуди да, блефирањем и применом силе, могу да преиначе резултате избора. Резултати овог, као и ранијих задатака, биће уписани црним, масним словима у књизи највећих изборних губитака. А свака намера да причом о нејединству унутар редова апсолутних победника на протеклим изборима унесе забуну и неспокој, завршиће се као и раније – дебаклом. На његовом месту, свако нормалан би се бавио анализом изборног резултата и покушао да сагледа грешке. У случају овог распојасаног силника, можемо се позвати на ситуацију у којој дете падне и удари се, а онда се појави неко добронамеран и каже: „Од тога деца расту.“ Када и ако ово дете икад буде порасло и научило да губи, можда ће идућег пута изостати овакав вид малтретирања јавности.

 Никола Николић, у јавности познат као Човек_који_је_легао_испред_багера, а у ужем кругу пријатеља познат као координатор покрета ДЈБ, саопштио је јавности да он није само човек који је легао испред багера, већ и да константно брине о судбини паланчана, иако није успео да пређе цензус. Неоснованим оптужбама на рачун Српске напредне странке у Паланци, он сугерише да би једино исправно било „позвати грађане наше општине на уједињење и на вршење притиска легалним и демократским средствима.“ Пошто помажемо господину Николи Николићу да изађе из политичке анонимности, даћемо себи за право да му помогнемо да освести чињеницу да демократска традиција и легална средства искључују свако вршење ма каквог притиска на било кога. Ако му за то није довољан пример одлазеће гарнитуре локалних моћника, могао би да настави са таквом праксом. А што се тиче транспарентности, може бити спокојан. Када и ако за четири године са својим покретом буде прешао цензус, биће врло радо виђен сарадник и пријатељ људи који чине конкретне кораке за побољшање стања у Смедеревској Паланци.

 Ових дана, чују се разне приче о трговини одборничким мандатима. Заузврат, наводно, осим износа између двадесет и сто хиљада евра, „прелетачи“ добијају значајне функције. Између осталих, редовно се чује за функцију председника општине. До данас, сва је прилика да ће Паланка имати између двадесет и тридесет председника општине. Да је оваква глупост узела маха, одавно се говори у баштама кафића, кабинетима општине и канцеларијама оних странака, које после 27. маја неће партиципирати у локалном парламенту. Објективно, добро би било да сви заједно имају укупно барем пет хиљада евра, како би платили смештај у хотелу за потребе страначког карантина – јер влада велико интересовање троје одборника да се придруже одборничкој групи Српске напредне странке.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

ОО СНС СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

У ПОВЕРЕНИШТВУ

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d1%81%d0%b0%d0%be%d0%bf%d1%88%d1%82%d0%b5%d1%9a%d0%b5-%d0%be%d0%be-%d1%81%d0%bd%d1%81-%d0%be%d0%b4-%d1%82%d0%be%d0%b3%d0%b0-%d0%b4%d0%b5%d1%86%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%83/

2 comments

    • Burzoni on 23/05/2016 at 18:02

    Keno ne laprdaj i vrati se tvoje staro radno mesto izbacivac djubreta iz kafica Vizantije ili ori i kopaj po Glibovcu.

    • Pisemo pricamo on 23/05/2016 at 07:33

    Ко шта ради, напредњаци пишу писма и саопштења. Ако тако мисле да владају, испразним причама и као Вучић да владају паролом „Они су криви!“, тешко јадној и намученој Паланци! пс. Како би било да нису одолевали да се огласе овим или оним поводом? Уз одолевање, сваки други дан по неко писмо. Као на Фарми.

Komentari su onemogućeni.