САОПШТЕЊЕ ОО СНС ПОВОДОМ ОДЛУКЕ ОИК ДА ПОНИШТИ ИЗБОРЕ НА ИЗБОРНОЈ ЈЕДИНИЦИ 17.

SNS PALANKAПоводом изненадне одлуке Општинске изборне комисије да поништи резултате гласања на изборној јединици број 17 (Почевица), и дешавања која су уследила потом, као и због непримерених изјава појединаца, те злонамерних и неистинитих калкулација на тему „продаје“ одборничких мандата, Информативна служба повереништва ОО СНС Смедеревска Паланка издаје следеће

 

САОПШТЕЊЕ

 

                Листа „СПО – ДСС, Добрица Јозић, Златан Бећић“, поднела је ОИК-у приговор на регуларност спроведених изборних радњи на изборној јединици број 17. Повереништво ОО СНС Смедеревска Паланка верује у институције државе, па ће, с тим приговором у вези, поднети жалбу Управном суду, након чега се тек може очекивати одлука о понављању избора на том изборном месту.

Међутим, оно што се може назвати злоупотребом изборне воље грађана, није ни покушај да поједине листе, које нису прешле цензус, искористе последњу шансу да партиципирају у власти, нити неутољива жеђ за влашћу евидентних губитника. Овде је реч о класичном скретању пажње са чињенице да одлазећа гарнитура локалних властодржаца користи сваки минут одлагања конституисања новог сазива СО, само зато да би прикрила и уништила доказе о вишегодишњим малверзацијама.   Томе у прилог говоре докази, а да безобразлук буде већи, довољно је само поменути да се по паланачким улицама, у баштама кафића, на друштвеним мрежама, али и у просторијама општинских одбора појединих странака дрско и бескрупулозно измишљају читаве саге о наводним „куповинама и продајама“ одборника СНС.

Наш општински одбор, предвођен кандидатом за председника општине, г. Петром Милићем, одговорно тврде да ниједна малверзација неће проћи, да је сваки безумни покушај одлазеће гарнитуре више него предвидив, али и, што је најважније, да је одборничка листа до те мере јединствена, да нема своте новца која би могла да угаси жељу будућих одборника да се испоштује изборна воља грађана и коначно виде леђа апсолутним губитницима на изборима одржаним 24. априла ове године.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

ОО СНС СМЕД. ПАЛАНКА

У ПОВЕРЕНИШТВУ

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d1%81%d0%b0%d0%be%d0%bf%d1%88%d1%82%d0%b5%d1%9a%d0%b5-%d0%be%d0%be-%d1%81%d0%bd%d1%81-%d0%bf%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%be%d0%bc-%d0%be%d0%b4%d0%bb%d1%83%d0%ba%d0%b5-%d0%be%d0%b8%d0%ba-%d0%b4%d0%b0/

9 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Ana on 28/04/2016 at 09:16

  Водите рачуна кога сада примате у странку.По граду круже разне приче,поуздано знам да су дојучерашњи Кењини већ у нашој странци.Прелетача је увек било,не дозволите да затрују грађане који су тако масовно показали шта мисле о њима.Цео град је био јединствен,ове са села и неколико бирачких места где смо изгубили-и разумем,продали се за асвалтиране сокаке и мало кеша.Град је у хаосу,воде опет нема,улице су ноге да поломиш,сијалице тек по негде светлуцају,од кучића не може да се изађе а ђубре је украс града.
  Они нешто муте,свашта се прича,растрчали се на све стране…Не купује се воља бирача патикама,вечерама,подмићивањем, наивне омладине,пакетима социјали,исплатама на текуће рачуне Ромима и осталима који по сокацима агитују а као то раде други…
  Велика је то прича за овај јадни град,рекли смо доста,сада утврдити одговорност за пропаст,извући из фиоке кривичне пријаве и све им наплатити.

   • JuJuJu on 28/04/2016 at 12:11

   Svasta, pa zar na standu SNS vec nisu bili poznati DS clanovi kao Vulicevic? Zar Sladja Mrvovic nije bila nacelnica u vreme DS?

   • Милош on 28/04/2016 at 21:53

   У мојој Азањи је разбијена коалиција Кена-Шандор-Ђурић-Бурза и докторка уз врло интересантне начине да се пониште избори. Не знам зашто сам осуђен као бот, стварно не разумем поједине особе…

   • Миле против транзиције on 04/05/2016 at 00:50

   Сложио бих се са већим делом Аниног коментара и мислим да огроман број обичних поштених људи слично размишља у вези са прелетачима, фијокама, „апсом“….
   Међутим, много сам разочаран ставом о селима- сељацима или како год … јер резултати избора баш и не поткрепљују изнете тврдње. У селима живи много вредних, паметних, образованих и непоткупљивих људи. Многи су веома вешти домаћини, успешно воде лична домаћинства и економски опстају у овој пропасти од државе , а једно велико домаћинство је економија државе у минијатури. Дакле, сматрам да су ти људи много позванији да процењују или чак да се и сами делом укључе у управљање општином у којој егзистирају него већина „грађана“ вароши Паланке који најчешће никада нису руководили – управљали ни сопственим џепарцем. Такође треба знати да 87% становника Паланке у првом или другом колену потичу са села , а око 35% тих људи води порекло ван општине Паланка па таквим ставом бива повређена „већина “ која је победила.
   Што се тиче „оних“ који су сада „ови“ – знам и оне људе који се баве јавним послом који су били приморани да се негде учлане како би уопште обављали свој посао иако их политика баш и не занима, а има их и у врху „ваше“ странке. Проблем је што су сада СНС преплавили муфљузи и преваранти свих врста , комплексаши и интересаши, а странка оберучке прихвата ново чланство без икаквих критеријума.
   Кад се тиче „крадуцкања“ мислим да не постоји нико на свету ко би смео за себе да се закуне да се неби лизнуо прст док плива у бурету меда ако је сигуран да за то неће нико сазнати – дакле, крадуцкање може да спречи само систем контроле, а никако појединац.
   Ове изборе у Паланци је сада добио Вучић а никако листа наших људи, као што их је некада добијао Слоба или Ђинђић.
   Једини начин да нам општином управљају способни људи је да избори буду непосредни – свако нека гласа за познатог човека из свог краја. Тако ћемо се отргнути од страначких секти и умувавања којекаквих сподоба у власт на име неколицине часних и стручних људи.
   Сељаци су некада говорили да је лако сазнати какав је ко човек – дођеш испред продавнице или цркве или кафане… и упиташ за некога какав је човек и какав му је надимак и све ће ти одмах бити јасно…
   Ајд сад па све најбоље и да нам добри људи врате мало осмеха и самопоуздања…

  • Deki on 28/04/2016 at 06:28

  Prvi komentar dade Milos (Milos Savic), naravno ne Milos Brucos, nego Milos poodrastao covek, do skoro zestoki antiVucicevac i anti SNSovac. Ali, posto su se vremena promenila, promenio se i Milos, jer mora na iznadje nacine da „sacuva“ svoju i firmu svog oca od eventualne odmazde. Sada bot, Milos voli novu opstinsku vlast, protiv koje ja nemam apsolutno nista (drago mi je da je doslo do promene), ali imam protiv ljudi kao sto je Milos. Generalno ne volim prevrtljive ljude.

   • atAMAN on 28/04/2016 at 12:26

   Promeni se Milos Savic preko noci. Pljuvao je i Vucica i SNS na sva usta i cim je cuo rezultatena lokalu, satro glasao za njih, cestita, hvali, ljubi SNS… Jadno…

    • Милош on 28/04/2016 at 21:50

    О ком бре ти Савићу причаш човече, нећу овде да напишем како се презивам а и ко си ти да се ја теби правдам на интернету? Много си нагло донео закључак човече, ја тог свог имењака и не знам и за његове поступке.
    У сваком случају поздрав, не знам зашто се људи тако пале као шибице….

  • Милош on 27/04/2016 at 20:57

  Једна ствар ми није јасна. Како је могуће, да Кена, Шандор и Ђурић, немају карактер и бар неку дозу савести да признају да су изгубили, тј. пукли као звечке на овим изборима, и да се јавно извине целој нашој општини на уништавању и крађи претходних година. Код мене би добили неку дозу разумевања, али авај, о коме ја причам.
  Надам се, као симпатизер СНС и нове општинске власти да ће се нешто променити. Исто тако знам да је не могуће ствари променити за годину, две дана, чак шта више сумњам да ће мо успети да се извучемо из енормног дуга у наредне четири године.
  Као бруцошу, жеља, колико год овде написана, звучала помало идеална или како ће већ бити схваћена, је та да кад завршим факултет, да ће у 2020. постојати одговарајућа фирма у Смедеревској Паланци у којој ћу моћи да радим и зарадим за пристојан живот, јер као особа осећам потребу да неко мора да остане у Србији и да извуче земљу из ћорсокака.Надам се да нисам једини који на овај начин размишља.
  На крају, желим сву срећу господину Петру Милићу и осталим људима који су победили у недељу, јер им престоје Сизифове муке. Колико год мало буду урадили за наредне четири године, као што кафански пророци проповедају, опет ће то бити много више од претходне власти.

  • Tanja on 27/04/2016 at 19:56

  Браво!Мада смо одмах провалили Кену!Шта би друго,када му „гори“?

Komentari su onemogućeni.