САОПШТЕЊЕ ОО СНС ПОВОДОМ УЛИЧНЕ РАСВЕТЕ

 sns_smederevska_palankaПрема тврдњама општинских челника, пренетих у медијима, предузете су одређене мере за прекид обуставе снабдевања струјом на систему уличне расвете. Већ извесно време, са руководећих позиција општинске власти, али и преко друштвених мрежа, могле су се чути и видети оптужбе на рачун чланова Српске напредне странке, о наводним покушајимада до успостављања редовног снабдевања струјом – не дође. Са свим тим у вези, Информативна служба Повереништва ОО СНС Смедеревска Паланка издаје следеће

САОПШТЕЊЕ

Све у Српској напредној странци, и у њеном паланачком одбору, ништа не узнемирава више од непроверених информација изнетих у јавност. У трку с таквим информацијама, улазе и покушаји дисквалификације и омаловажавања. Будући да је јавност упозната са стилом политичке борбе локалних политиканата, унутар одбора смо се сложили у вези са још једном, врло важном чињеницом – они само тако знају. Још се може помислити да је Радослав Милојичић Кена умислио да је супериоран у херојским размерама, кад је у 21. веку обезбедио улично осветљење.

Важније од тога, ипак, јесте да читаво повереништво одбора сложно поздравља огромне напоре руководства ЕПС-а и ресорних министарстава Владе Републике Србије, у изналажењу адекватног, законског решења за проблем мрака на паланачким улицама, због нагомиланих дугова у вишемилионском износу.

Са места једине опозиционе странке у локалном парламенту, изражавамо бојазан да актуелно општинско руководство нема дугорочни план за одржавање редовног стања и исплату дуговања. Пошто се још није изашло у јавност са конкретним подацима, захтевамо од председника општине, Радослава Милојичића Кене, да сазове хитну конференцију за новинаре, и изнесе податке:

1. О тачном износу дуга општине Смедеревска Паланка за утрошену електричну енергију,

2. О динамици исплате свих дуговања до коначног измирења дугова,

3. О дугорочном плану за исплаћивање обавеза за одржавање система уличне расвете,

4. О томе колико ће план исплате, уколико га има, коштати пореске обвезнике са територије наше општине,

5. Колики су укупни дугови наше општине,

6. Како функционише план за излазак из блокада и

7. Ко је, конкретно, одговоран за презадуженост општине (по ставкама).

Под последњом тачком, о којој ће нас, надамо се, председник општине известити, подразумева се да објави и податке о томе колико је чији мандат, на месту председника општине, оставио дуговања. Становници општине Смедеревска Паланка, имају право да знају те податке.

Наша намера није да ликујемо због катастрофалног управљања општином, већ да, када јавности буду доступни сви ови подаци, а не неки сумњиво скројени и искалкулисани, знамо шта, и у којем временском периоду, можемо очекивати.

Према свему судећи, мрак је отишао само са паланачких улица. Уколико нема решења за буџетски мрак, наши суграђани о томе морају на време бити информисани.

Информативна служба

Повереништва ОО СНС Смедеревска Паланка

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d1%81%d0%b0%d0%be%d0%bf%d1%88%d1%82%d0%b5%d1%9a%d0%b5-%d0%be%d0%be-%d1%81%d0%bd%d1%81-%d0%bf%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%be%d0%bc-%d1%83%d0%bb%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b5-%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%b2%d0%b5/