САОПШТЕЊЕ ОО СНС

 sns_smederevska_palankaУзимајући у обзир последња дешавања на територији општине Смедеревска Паланка, као и нове притужбе наших суграђана, Информативна служба ОО СНС Смедеревска Паланка издаје следеће:

 

САОПШТЕЊЕ

 

        Општина Смедеревска Паланка стоји у предворју банкрота. Одговорност за потпуни крах који следи треба тражити од нестручних руководилаца локалне коалиционе дружине, ДС-а и СПС-а. Аболиране од одговорности нису ни остале странке. Убеђени смо да међу њима нема оних, који би направили морални чин, и поднели оставке.

          Осим горућих проблема, о којима је било речи у нашим ранијим саопштењима, свакодневно наступају нови. Стари, али још увек актуелни проблеми на путној инфраструктури, проблеми блокада рачуна школа и установа, проблеми огромног буџетског дефицита, проблеми корупционог деловања локалних функционера – умножавају се и сваким даном све их је више! Радници јавних предузећа и установа, опет су без плата. Радницима појединих предузећа, не уплаћују се доприноси. Нека јавна предузећа добијају решења о принудној наплати дуговања од банака у вишемилионским износима. О томе сви ћуте. Проблеми се гурају под тепих.

          Поједини партијски функционери, који заступају интересе искључиво својих странака, уместо да се старају да у селима наше општине барем пољопривреда буде наша сламка спаса (кад већ нису довођене инвестиције и отваране фабрике за све ово време) – они предано „перу новац“ преко сеоских фудбалских клубова.

          За актуелну, аутистичну власт у Паланци, не вреде ни препоруке Државне ревизорске институције о смени руководства. Радује, међутим, број поднетих кривичних и прекршајних пријава против општинских функционера.  

          Паланка, и њена села, откинути су од остатка Србије самовољом председника општине, Радослава Милојичића Кене. О трошку пореских обвезника, он више времена проводи на пропутовању по Србији, спашавајући остатак политичког и финансијског интереса пропале Демократске странке, него ли у решавању скоро нерешивих проблема општине, којом руководи. У невештој одбарни његових безумних одлука и у обрачунима са једином опозиционом странком у локалном парламенту, учешће узима шачица најамника, страначких преплаћених пулена и назовиновинара без интегритета.

          Српској напредној странци у Смедеревској Паланци, осим притужбама грађана на рад локалне самоуправе, нико други се није обратио. И не очекујемо то. Све док су становници Смедеревске Паланке и њених села на нашој страни, на страни политичке опције која нуди одговоран приступ руковођењу општином и спремност да се, за разлику од других, обавеже на преузимање бриге о интересима грађана, нас једино брине колико ће дуго трајати апсолутни безобразлук локалних функционера и терор над нашим суграђанима?  Надамо се – не још дуго.

        Сходно програмским циљевима Српске напредне странке, у домену рада и функционисања локалних самоуправа, у борби против корупције и организованог криминала, као и у домену економског развоја Србије, гајимо уверење да за Паланку долазе бољи дани. Потребно је константно указивати на огромне проблеме које за собом оставља одлазећа локална коалиција демократа и социјалиста, казнити је изборном вољом грађана, и наградити једину политичку опцију која ће Паланци донети бољитак.

Информативна служба

ОО СНС Смедеревска Паланка

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d1%81%d0%b0%d0%be%d0%bf%d1%88%d1%82%d0%b5%d1%9a%d0%b5-%d0%be%d0%be-%d1%81%d0%bd%d1%81/

3 comments

  • kića on 27/05/2015 at 20:10

  Mene samo čudi da gradjani Palanke sve ovo znaju, osećaju na svojim „ledjima“ i ćute i trpe. Moje divljenje! Kako možete?

  • kuku i lele on 26/05/2015 at 19:38

  bas me briga ko ce dodje na vlast. mogu da budu i ovi naprednjaci. sve jedno mi. samo ovom keni da vidim ledja majko mila.

  • Bruka on 26/05/2015 at 19:14

  Nije li najveća bruka da Kena šetka po Srbiji promovišući one koji su nas opljačkali i doveli do prosjačkog štapa, dok grad propada?! Ni manje, ni više, on je organizuje onaj propali miting u Beogradu protiv republičke vlasti, dok se mi pod njegovom vlašću davimo u smeću i dugovima. Pa, bruka i sramota! Hoće li mu neko stati na kraj?

Komentari su onemogućeni.