СИНДИКАТИ ПРОСВЕТЕ ИНСИСТИРАЛИ НА СИСТЕМСКОМ ПОВЕЋАЊУ КОЕФИЦИЈЕНАТА

A SINDIKAT PROSVETEПредставници четири шиндиката просвете инсистирали су у разговору са ресорним министром Срђаном Вербићем на системском повећању коефициjената и на jеднократноj помоћи у jануару, саопштено jе данас из Синидиката радника у просвети Србиjе (СРПС).

„Mинистар jе замолио представнике синдиката и они су се сложили да напишу заjеднички план измене коефициjената, како би се одговараjући захтев упутио Влади Србиjе. Ускоро следи састанак руководстава четири синдиката просвете“, каже се у саопштењу коjе jе потписао председник СРПС Слободан Браjковић.

Наводи се и да су синдикати били jединствени у ставу да jе проjекат платних разреда унапред пропао.

„Oвако замишљени платни разреди (уколико икада буду на снази) не би исправили неправде у jавном сектору, него би, на против, озаконили постоjећу диспропорциjу плата у jавном сектору на више година, суспендовали разне одредбе Закона о раду и колективних уговора и образовању нанеле много штете, а никакву корист. Став синдиката jе био и да jе образовању потребан већи буџет, а начин на коjи ће то бити остварено ниjе важан“, пише у саопштењу.

Додаjе се и да jе састанак организовало Mинистарство просвете на захтев четири синдиката просвете, а разлог jе инсистирање синдиката да се хитно приступи решавању материjалног положаjа запослених у образовању, у смислу испуњења тачака из Споразума између Владе и синдиката.

Извор: Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d1%81%d0%b8%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b8/