СМЕДЕРЕВАЦ ПОДВОДИО ЖЕНЕ И ХРАНИО ИХ ЖИВИМ МЕСОМ

LISICEГоран Маринковић (52) из Смедерева приведен је када је полицијски службеник донео позив да се јави на саслушање због кривичне пријаве. Жена која је позив примила на повратници је написала да је заточена, али у страху од напасника није рекла ништа. Горан је одмах приведен и против њега је поднета пријава за противправно лишење слободе. После његовог хапшења три жене су смештене у Сигурну кућу, док је четврта побегла.

– Према њиховој причи, све је почело прошле јесени када је прва од девојака код Горана дошла са момком, пошто су обоје изашли са лечења у Ковину. Наводно је њен момак познавао Горана и он јој је препоручио да код њега буду неколико дана – кажу у полицији.Несрећна жена је брзо схватила да то што јој је момак рекао није тачно и да добра воља њеног домаћина има цену. Почео је да је подводи, а новац од муштерија задржавао је за себе.

Недуго потом у кући Маринковића су јој се придружиле и две сестре које нису имале где, пошто су после свађе са оцем побегле од куће. И оне су „гостопримство“ морале да плате на исти начин.

Горан је „бело робље“ подводио и за секс флексибилно наплаћивао између 1.500 и 10.000 динара.

– Кажу да их је и везивао за кревет, тукао… Када би једну одводио да ради ван куће, овој другој би запретио да не помисли да побегне ако хоће поново да види сестру – објашњавају у полицији.

Жене, старости од 21 до 38 година, подводио је најчешће на смедеревској Зеленој пијаци. На пијаци је он имао тезгу, где је продавао половне мобилне телефоне.Једну од девојака је пет пута водио у село Михајловац код истог клијента. Све је он уговарао и наплаћивао, а цене су се кретале од 1.500 до 10.000 динара, у зависности од врсте услуге и коју је од девојака подводио.

Спрат куће у којој је Горан држао заточене несрећне жене јуче је био закључан. У кући није било ни Горанове малолетне ћерке, која је њему припала након развода родитеља. Због ње су испред куће јуче били и представници смедеревског Центра за социјални рад. Како тврди директор Центра Милош Ђорђевић, њима се полиција у овом случају није обратила за асистенцију, јер су све жртве пунолетне, а у њихову надлежност спада само ћерка.

МАЈКА ДОБРИЛА: ХТЕО ЈЕ ДА СЕ ЖЕНИ

– Горан и ја нисмо у добрим односима, зато и живимо одвојено. Али то за шта га сада оптужују – лажу. Па, он је “југо” продао за 200 евра да би њима платио лечење. Са једном од тих сестара је хтео да се ожени, али ето, сада се ово десило – тврди Горанова мајка Добрила, која станује у стану у приземљу двојне куће у којој су биле смештене и девојке.

ЋЕРКА ТРАЖИЛА МАТЕРИЈАЛНУ ПОМОЋ

– Ћерка Горана Маринковића је била код нас пре неколико дана и питала да ли, пошто јој је отац у затвору а она је малолетна, њој следује нека новчана помоћ – каже један од социјалних радника.

Он такође додаје да им је малолетна ћерка, онако успут рекла да ће се за месец и по дана удати, чим напуни 18 година.

Курир

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d1%81%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%b0%d1%86-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%be-%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b5-%d0%b8-%d1%85%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%be-%d0%b8%d1%85-%d0%b6/