СРБИЈА ДО ТОКИЈА: СТАНИЦА ПАЛАНКА

BICIKL DO JAPANA2 Краљевчанин Драган Шибалић, је на Ускрс у недељу 12. априла кренуо пут Јапана и за шест и по месеци прећи ће око 20.000 километара.

Већ сутрадан, на Васкрсни понедељак он се обрео у нашем граду. Ово му је била једна од успутних станица а љубитељи бициклизма из нашег града  и суграђани који су се затекли на лицу места код фонтане у центру града су се фотографисали за успомену са Шибалићем.

„Крајњи циљ ми је вулкан Фуџијама на 3.776 метара надморске висине, где планирам да поставим српску тробојку и заставу града Краљева“, навео је Шибалић, који је јавности постао познат након што је бициклом прешао око 7.000 километара од Русије до Турске, да би у Истанбулу гледао кошаркашки дуел „Партизана“, чији је навијач, и „Фенербахчеа“.

Маршруту нове туре, за чију реализацију је захвалан пријатељима и спонзорима, Шибалић планира да извезе преко Мађарске, Украјине, Русије, Казахстана и Монголије, где га, како је навео, очекује најтежи део пута, због неасфалтираних друмова.

Пут ће га даље водити од Сибира до Владивостока, одакле ће бродом до Јужне Кореје, а онда опет бродом до Јапана из којег планира да се врати авионом.

BICIKL DO JAPANA

„Планирам да дневно прелазим између 100 и 150 километара, а на храну током једног дана трошим између 10 и 15 евра“, каже Шибалић и додаје да ће на овом путу бити принуђен да углавном спава под шатором, зато што су раздаљине између градова и по 500-600 километара.

У већим градовима планира да користи хотелске услуге.

„Додуше, у свим већим градовима на путу има наших људи којима сам већ најавио да долазим у госте“, поручује Шибалић.

За овај подухват Шибалић предвиђа да ће потрошити око 6000 евра које је обезбедио од спонзора.

Сви они који желе да прате ово путовање то могу да учине путем фејсбук и твитер профила или на фејсбук страници Србија до Токија где ће Шибалић писати о најинтересантнијим детаљима са путовања.

Након фотографисања и краћег предаха паланачки љубитељи бициклизма су испратили Шибалића до Смедерева, јер како кажу, међу бициклистима постоји неписано правило да када се неко одлучи на овакав пут његове колеге га испрате до следећег града.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d1%81%d1%80%d0%b1%d0%b8%d1%98%d0%b0-%d0%b4%d0%be-%d1%82%d0%be%d0%ba%d0%b8%d1%98%d0%b0-%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%b0/