СРЕБРО ЗА ИВАНУ ЂУРИЋ НА ШКОЛСКОЈ ОЛИМПИЈАДИ У ВРАЊУ

DIMIC I IVANA

Ивана Ђурић и наставник Милош Димић

На 10. Олимпијским спортским играма ученика које се ове године одржавају у Врању, ученица ОШ Олга Милошевић Ивана Ђурић је освојила одлично друго место и сребрну медаљу.у скоку у даљ. Поред Иване данас су своје такмичење у атлетици завршили и Михајло Митић ученик ОШ „Вук Караџић“, коме је у последњој серији скока у даљ измакла бронза тако да је освојио четврто мето  и Милош Стојић ученик средње школе „Жикица Дањановић“ који је шести у Републици у бацању кугле.  .

Иначе, сам пласман атлетичара из Паланке на Олимпијаду је велики успех, пошто су, претходно, били најбољи на општинском, окружном и међуокружном такмичењу, а у најјачој конкуренцији друго, четрврто и шесто место су пласмани за понос.

Честитке, поред такмичара, заслужују њихови тренери у АК Јасеница Ненад Милинковић и Ненад Војчевски, као и професори у школама Милош Димић, Саша Бојовић и Иван Марковић.

Паланку ће на највећој смотри школског спорта у Србији поред атлетичара представљати и кошаркашице ОШ ХРШ у екипној и  каратисти у појединачној конкуренцији.

Кошаркашице ОШ ХРШ су у конкуренцији девет најбољих екипа. Стартују у четвртак у 15 сати, када ће се састати са екипом ОШ Драгиша Мишовић из Чачка, а потом и са екипом ОШ Здравко Челар из Челарево. Победници група су сигурни освајачи медаља.

У такмичењи из каратеа ће учествовати Ана Нијемчевић из ОШ ХИМ у катама и Софија Ристић из ОШ Вук Караџић у борбама.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d1%81%d1%80%d0%b5%d0%b1%d1%80%d0%be-%d0%b7%d0%b0-%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d1%83-%d1%92%d1%83%d1%80%d0%b8%d1%9b-%d0%bd%d0%b0-%d1%88%d0%ba%d0%be%d0%bb%d1%81%d0%ba%d0%be%d1%98-%d0%be%d0%bb%d0%b8%d0%bc/