УБИЈЕНИ ПРОВАЛНИК ИЗ РАЧЕ САМОХРАНИ ОТАЦ

 A4Владан Милановић (38) који је упуцао у својој кући комшију Сашу Цветковића (34), који му је упао у дом наоружан и маскиран фантомком да га опљачка, пуштен је да се брани са слободе. Мештани села Доња Рача су се окупили испред куће Владана Милановића, да му пруже подршку а спремају и петицију. Они позивају надлежне да добро размисле какве последице може имати хапшење људи који бране своје огњиште.

Према незваничним информацијама нападач је везао баку и унука чији родитељи раде у Швајцарској,  и малтретирао их тражећи новац. 200 евра које су му дали га нису задовољили и бака је рекла унуку да донесе 1700 франака из друге собе. Уместо новца Владан је узео пиштољ и тада у размени ватре нападач је страдао.

Владан није знао ко је нападач до доласка полиције која му је скинула маску, и тада је препознао свог комшију.

Комшије тврде да је Владан миран и повучен момак и да никоме никад није нашкодио уплашио се за свој и бакин живот и потегао оружје.

A2

Место злочина

Убијени Саша Цветковић (34) живео је километар даље од комжија код којих је упао да их опљачка.Родом је из околине Лапова а у Рчу се доселио пре три године са сином од 10 и ћерком од 8 година. Комшије кажу да му је прва жена умрла и да има и другу која је трудна али се не зна где је.

Кућу у којој је становао, дао му је на коришћење један бивши полицајац који се сажалио на сиротињу, и струју му је плаћао да му заузврат чува кућу. Сашин први комшија каже да је овај тешко живео, да би прехранио децу радио је грађевинске послове и једном је икод Владана постављао плоче на стази. претпоставља се да је тада и сазнао да Милановићи имају већу суму новца у кући.

Деца Саше Цветковића су сада без оба родитеља а бригу о њима је преузео Центар за социјални рад.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d1%83%d0%b1%d0%b8%d1%98%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%b8%d0%b7-%d1%80%d0%b0%d1%87%d0%b5-%d1%81%d0%b0%d0%bc%d0%be%d1%85%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d0%be/