УРУЧЕНА НАГРАДА ОД 100.000 ДИНАРА ПОБЕДНИКУ ОЛИМПИЈСКОГ КАРНЕВАЛА ОШ „РАДОМИР ЛАЗИЋ“ ИЗ АЗАЊЕ (ВИДЕО)

azanja-karnevalЗалагање, спортски дух и тимски рад омогућили су ученицима основне школе „Радомир Лазић“ из Азање да однесу победу на „Олимпијском карневалу“ и на тај начин освоје спортску опрему у вредности од 100.000 динара. „Олимпијски карневал“ организовала је Војвођанска банка у сарадњи са Олимпијским комитетом Србије, а уз подршку Општине Смедеревска Паланка.azanja-olimpik

„Након завршених Олимпијских игара у Рију, дошло је време да приведемо крају и наш ’Олимпијски карневал’. После много забаве и такмичења, имамо и победнике за које смо припремили спортску опрему како бисмо их додатно мотивисали да наставе да се баве спортом и шире здрав такмичарски дух. Ипак, за нас су победници сви ђаци Србије који су учествовали, јер и учествовање значи победу спорта за чију промоцију се Војвођанка банка одувек залаже“, рекла је Јелена Милић, директорка филијале Војвођанске банке у Смедеревској Паланци.

„Олимпијски карневал“ у Смедеревској Паланци у јуну је отворио „Срећко“, маскота Олимпијског тима Србије, а грађани су тада имали прилику да уживају и у наступу самба плесачица и капуериста – извођача традиционалне бразилске вештине која је комбинација спорта и плеса. Kарневалу су присуствовала и деца са сметњама у развоју из установе „Пуж“.azanja2-olim

„Поносна сам на наше ђаке који су победили у снажној конкуренцији и показали да је спорт веома важан део наше свакодневице. Захвални смо организаторима на сјајном спортском пројекту, као и улагању у наше младе и њихово здравље“, рекла је Слађана Јелић, директорка школе „Радомир Лазић“.

Подсећања ради, пре Смедеревске Паланке „Олимпијски карневал” одржан је и у Бајиној Башти, Бечеју, Ивањици, Пироту, Шапцу, Врању и Зрењанину.

Миленко Зорић, репрезентативац Србије и освајач сребрне медаље на ОИ у Рију у дисциплини K-2 на 1000м је честитао победничкој школи. “Kао спортиста и олимпијац желим Вам да се увек бавите спортом и да остварите још пуно победа у животу Ја сам освајањем олимпијске медаље остварио свој сан, а верујете ми да ако довољно желите, верујете у себе и никад не одустајете – то можете и ви”, додао је Зорић обраћајући се присутној деци на уручењуи награде.

Војвођанска банка је већ четврти олимпијски циклус за редом званична банка Олимпијског комитета Србије, а манифестација „Олимпијски карневал“ само је једна у низу активности које реализује у циљу подршке спорту: сарадња Војвођанске банке и Олимпијског комитета Србије.

Азањски олимпијци (цео програм) from Дамир Живковић on Vimeo.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d1%83%d1%80%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%be%d0%b4-100-000-%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d1%83/