ФУЗИЈА ПАЛАНАЧКИХ И ПЛАЊАНСКИХ КОШАРКАШИЦА У КК СИСТЕМ ПАЛАНКА-ПЛАНА ?

KK SISTEMУ кошаркашком клубу паланачког система тренинзи не престају. Чак је тренер Предраг Станошевић појачао рад најстаријих девојчица на пет сати дневно тренирајући из три дела. То сигурно није случајно јер се за сезону 2016/17 припремају за другу лигу.конкуренција за те младе кошаркашице је изузетно јака, Бор и Раднички-кг прошлогодишњи прволигаши, Лесковац, Пирот, Прокупље, Параћин, Нови Пазар, новоосновани КК Раднички 2016-кг све сами кошаркашки центри.

Дошло се на идеју да клуб евентуално наступа под именом КК Систем Паланка-Плана, јер би екипу чиниле и кошаркашице из Плане које су некада играле и за београдске и крагујевачке клубове.То би био спој младости и искуства.

У клубу сазрева једна нова генерација девојака петнаестогодишњакиња које су искуство стицале играјући у лиги млађих категорија Централне Србије са релативно добрим успехом. Генерација девојака која је на три првенства Србије два пута освајала бронзану медаљу је раштркана по Србији, две у Звезди, две у Кораћу, једна у Шумадији кг, једна у Шведској, остале се баве рекреативно. Због популаризације женске кошарке у Паланци и Плани дошло се на идеју о меусобној сарадњи а утакмице би се играле и у Паланци и у Плани.

Наравно да је и финансијски моменат битан а трошкови би се делили на две једнаке половине уколико би било разумевања и код једне и код друге локалне самоуправе а и тренерски тандем би био из Паланке и ПланеKK SISTEM 2

Тренира се пуном паром, такође се очекују  и термини од 1 августа за тренинге у хали а увелико се већ играју и пријатељске утакмице како би се екипа што боље припремила. У првој години такмичења циљ би био опстанак у лиги и једноставно припрема и упознавање осталих екипа за неко касније првенство и напад на прву лигу јер оваквих лига по регионима има три а само победник квалификација стиче право уласка у Прву лигу. Из клуба очекују како помоћ локалне самоуправе тако и спонзора јер овај клуб постоји пуних 15 година а у прошлој години је наступао са 8 селекција.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d1%84%d1%83%d0%b7%d0%b8%d1%98%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%ba%d0%b8%d1%85-%d0%b8-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%9a%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%85-%d0%ba%d0%be%d1%88%d0%b0%d1%80/