ЧЛАНОВИ КЗМ ОБЕЛЕЖИЛИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

KZM1У понедељак, 6. jуна чланови КЗМ су обележили ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ !!
– Канцеларија за младе Смед. Паланка, у сарадњи са еко-секцијом ОШ Олга Милошевић, извела је још једну јавну акцију којом се указује на забрињавајуће стање у коме се налази наше најближе животно окружење.
– Млади сарадници из еко-секције ОШ Олга Милошевић били су заиста сјајни – веома позитивно расположени, али и посвећени, одговорни … Захвалност иде и њиховој наставници биологије Марини Миладиновић, која је део свог ентузијазма пренела и на њих.
– Око 700 флајера подељено је пролазницима, са којима је било и бројних успутних ћаскања на тему екологије. Реакције људи на ове акције углавном су позитивне.
– Двоје њих дало је изјаве за телевизију, што са једне стране утисак саме акције чини јачим, али са друге стране испуњава још један од програмских циљева Канцеларије за младе, а то је да се током сваке акције један број младих уведе у искуство појављивања на медијима и у почетак медијског описмењавања. KZM2
– Наравно, похвале такође следе одранијим активистима Канцеларије за младе, Бојани, Лазару, Алекси, Сандри, Лидији ..
– Мало пре завршетка акције пала је киша. Међутим, екипа је остала на окупу, повукла се мало испод тенди и крошњи дрвећа, а кад је киша почела да јењава дељење флајера је довршено. KZM3
– Дан заштите животне средине иначе се обележава 5. Јуна, али пошто је 5. била недеља, акција је изведена првог следећег радног дана, тј. у понедељак, 6. јуна.
– Загађење и отпаци су на сваком кораку – у шумарцима, у потоцима, у трави, … Немар узима свој данак.
– Стога, основни циљ оваквих акција јесте да се апелује на свест људи у каквом стању нам је непосредна животна средина и да се укаже на то да је крајњи час да се однос према природи, нашем заједничком дворишту, промени.

КЗМ

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d1%87%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d0%ba%d0%b7%d0%bc-%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%b6%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%b4%d0%b0%d0%bd-%d0%b7%d0%b0%d1%88%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b6%d0%b8%d0%b2/

1 comment

    • Ivana on 07/06/2016 at 12:09

    Bolje da su postavili kante za papir, da se sakuplja za reciklazu, nego sto su papirne flajere delili. Vecina tih flajera ce zavrsiti na ulici, i zagadjivati zivotnu sredinu.

Komentari su onemogućeni.