„ЧУВАЈ ГЛАВУ !!!“

ZID1Поред мрака, рупа, шахти са којих су покрадени поклопци, блата …. паланчани могу да изгубе главу и на неуобичајен начин на који можда нисмо навикли у потпуности да се чувамо обзиром да нам је поглед углавном уперен у земљу. Наиме фасаде у центру града су поприлично дотрајале и после јачих киша и снегова није реткост да огромне громаде падају на најпрометнија места. Тако је и претходне ноћи након пљуска који је погодио наш град, срећом у цик зоре када нема људи на улици, у самом центру града изнад прометне апотеке отпао добар квадрат или више малтера са фасаде. На фотографији видите да се то догодило изнад самог улаза, па мало маште је довољно да  замислите шта би се догодило да је неко улазио или излазио у том тренутку.

Поново се поставља питање ко је задужен за одржавање тих фасада ? Ако је приватна кућа да ли може да се запусти толико једна кућа у самом центру града. Немаштина је присутна свуда, али живот у центру града мора имати и одређену цену, па би и инспекције требало мало ажурније да обаваљају свој део посла.

Срећом овог пута је све прошло без последица али оваквих објеката по центру је много и да ли ћемо чекати да се догоди нека већа несрећа па да онда почнемо да тражимо кривца и решење проблема.

Зато отворите четворо очи када се крећете по граду – опасност вреба са свих страна.

ZID2ZID3

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d1%87%d1%83%d0%b2%d0%b0%d1%98-%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d1%83/

1 comment

    • Djordje on 22/12/2014 at 20:37

    Od maja su barem tri puta padale fasade u tom delu grada. Dotrajalost je ocigledna. Pored ove zgrade, a i na slici se vidi, jeste kafic koji barem dva puta nedeljno u stilu nocnog kluba „trese“ … Nije da bas niko ne moze da nastrada, deca ostaju do ranih jutarnjih sata vikendom u gradu.

Komentari su onemogućeni.