ЈОШ ЈЕДНА ПЛАКЕТА СТАНИЋЕВОМ ПИЊОНУ

1STANIC Још се нису стишали аплаузи Слађану Станићу, за награду освојену у Костолцу, за најбоље глумачко остварење са Смотре аматерских позоришта Браничевског округа, а већ стиже награда за најбољег глумца вечери на смотри позоришта „Гулини дани“ у Петровцу на Млави.

 У организацији КПЦ и АП „Бата Булић“ и под покровитељством општине Петровац на Млави, у Петровцу је у току 6. Смотра глумачких остварења „Гулини дани“и траје од 23.-28. марта  Према пропозицијама Смотре трочлани жири сваке вечери најбољем глумцу додељује плакету и одливак са ликом Драгољуба Милосављевића Гуле. Ове године жири ради у саставу Александар Саша Волић-редитељ, Владан Живковић-глумац и Марија Стоиљковић Петровић-глумица. На синоћњем наступу (27.март) Градског позоришта из Смедеревске Паланке са представом „Вечера будала“, награду за глумца вечери је понео Слађан Станић..

2STANIC

Смотру „Гулини дани“ отворило је аматерско позориште „Бата Булић“ из Петровца на Млави представом „Драгутин Томашевић – човек са два срца“, која говори о првом српском Олимпијцу из села Бистрица код Петровца. Ову представу је недавно имала прилику да види и паланачка публика.

Наше позориште је наступило претпоследње фестивалске вечери са представом „Вечера будала“ а на Гулиним данима наступиће и позоришта из Јагодине, Богатића и Крушевца.

Ћерка Драгољуба Милосављевића Гуле – Владица Милосављевић, одиграће монодраму „Маркс у Сохоу“.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d1%98%d0%be%d1%88-%d1%98%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%ba%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%9b%d0%b5%d0%b2%d0%be%d0%bc-%d0%bf%d0%b8%d1%9a%d0%be%d0%bd%d1%83/