Početna » СУНЧАЊЕ НА ГРОБОВИМА ПРЕДАКА, СРАМОТА! На спомен-гробље с пешкиром за плажу!

СУНЧАЊЕ НА ГРОБОВИМА ПРЕДАКА, СРАМОТА! На спомен-гробље с пешкиром за плажу!

"Призор који су пре извесног времена забележиле наше колеге, стручњаци Завода за заштиту споменика културе града Београда, сведочи о срамотном и апсолутно недопустивом понашању једне наше суграђанке која је Гробље ослободилаца Београда у Другом светском рату изабрала за сунчање"

од Паланка данас
0 Коментар

„Сунчање на гробовима предака“, с овим насловом Музеј жртава геноцида објавио је фотографију девојке у купаћем костиму која се башкари на сунцу усред Гробља ослободиоцима Београда.



„У ове дане када се навршава 79. годишњица славне и херојске битке за Београд која је била крунисана 20. октобра 1944. године ослобођењем нашег главог града поједини Београђани упорно показују свој непримерени и антицивилизацијски однос у вези са најзначајнијим догађајима националне историје, као и прворазредно важним војним меморијалима и местима страдања“, наводи се у објави на Фејсбук налогу музеја.

„Управо је Гробље ослободилаца Београда у Другом светском рату један од тих војних меморијала који су у континуитету изложени честом и непримереном односу већег броја наших суграђана. Услед мањка знања, вишка незаинтересованости и изостанка елементарног васпитања, као и због недовољне бриге одговорних на градском и националном нивоу, овај локалитет временом је претворен у простор за бављене спорстким активностима, разбибригу, а однедавно и за сунчање“.

„Призор који су пре извесног времена забележиле наше колеге, стручњаци Завода за заштиту споменика културе града Београда, сведочи о срамотном и апсолутно недопустивом понашању једне наше суграђанке која је Гробље ослободилаца Београда у Другом светском рату изабрала за сунчање“.

„Изостанак едукације, као и одговарајућих санкција за овако и њему слично недолично, срамотно и недопустиво понашање резултирало је све чешћим примерима непримереног понашања наших бројних суграђана који војне меморијале, стратишта и губилишта из периода Другог светског рата скрнаве својим понашањем“.

„Стога Музеј жртава геноцида изнова апелује на одговорне у локалним самоуправама, у ресорним министарствима и јавним тужилаштвима, да без одлагања реагују на овакве поступке и прописно их санкционишу. Такође, Музеј позива ресорна миистарства и органе локалних самоуправа да обезбеде физичко-техничку заштиту најзначајнијих војних меморијала из периода Другог светског рата широм наше земље како би их и на тај начин заштитили од све бројнијих наших суграђана који својим понашањем наносе велику срамоту читавом нашем друштву.

Како се наводи, Музеј ће у наредном периоду додатно интензивирати образовне програме који, поред осталог, управо и имају за циљ да превенирају овакво и њему слично срамотно понашање.



Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept