Početna » Још једно признање – по трећи пут eTwinning ознака за школу

Још једно признање – по трећи пут eTwinning ознака за школу

од Паланка данас
0 Коментар

Основна школа „Олга Милошевић“ једна je од 30 школа и предшколских установа из Србије које су добиле eTwinning ознаку за школе за 2023-2024 годину. eTwinning ознака за школе није само повеља или сертификат који ћемо окачити на зид школе.Она значи да у  школи Олга постоје наставници који се труде да руше предрасуде и баријере у образовању и употреби ИКТ-а у учењу! Сав рад и труд које еТвинери улажу у свoје пројекте, рад са децом и коришћење ИКТ алата, осим у квалитетном раду, препознаје се кроз националне и европске ознаке квалитета које им се додељују сваке године за успешне пројекте.

За разлику од ознаке квалитета, којима се истиче и вреднује рад појединца, eTwinning ознака за школе истиче и препознаје рад целе школе на овој платформи. Ова ознака подразумева и вреднује рад наставника, тимова наставника и руководилаца у школи, а ознака eTwinning школе омогућава нашој установи да се издвоји од осталих. Концепт стицања статуса eTwinning школе је концепт развојне путање.

То није такмичење већ напредовање из једног нивоа у наредни, виши. Услов да школа добије eTwinning ознаку био је да је претходно добила Националну ознака квалитета као и Европску ознаку квалитета. Школе којима је додељена ознака ће: имати већу видљивост на европском нивоу, бити препознати у области дигиталне праксе и безбедности на интернету, иновативних и креативних приступа педагогији, као и подстицања континуираног професионалног усавршавања запослених.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept