Početna » 12 РЕКА У СРБИЈИ ПРЕТИ ДА СЕ ИЗЛИЈЕ: РХМЗ издао ново хитно саопштење

12 РЕКА У СРБИЈИ ПРЕТИ ДА СЕ ИЗЛИЈЕ: РХМЗ издао ново хитно саопштење

од Паланка данас
0 Коментар

Рано јутрос Републички хидрометеоролошки завод Србије објавио је хидролошко упозорење о стању река на водотоковима у Србији које је последица падавина током претходних дана.Према овом упозорењу РХМЗ на Западној и Јужној Морави са притокама, као и на Млави, Пеку, Тимоку, Јасеници, Кубршници, Црници, Белици, Лепеници, Лугомиру и Ресави до 24. маја водостаји ће бити у умереном и већем порасту са достизањем и превазилажењем упозоравајућих нивоа.

– На бујичним водотоцима ових сливова могућа су локална изливања – упозорили су из РХМЗ.

Какво је стање на рекама у Србији

РХМЗ је такође објавио и прогнозу вода за велике реке у Србији за данас, па све до краја викенда, према којој ће на више водотокова водостај порасти за за чак пола метра.

– Водостај Дунава је у мањем порасту са тенденцијом мањег и умереног пораста наредна четири дана. На Тиси је водостај у стагнацији са тенденцијом стагнације наредна четири дана. Водостај Саве је у порасту са тенденцијом стагнације и мањег пораста наредна четири дана – наводе из РХМЗ.

Истичу да ће водостај Велике Мораве у порасту са тенденцијом пораста наредна два дана.

– Водостаји на Дунаву и Тиси су у домену средње ниских, на Сави у домену ниских и средње ниских, а на Великој Морави у домену ниских вредности за ово доба године – саопштили су.

EspresoPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept