Početna » ПЛАНИНАРИ ЈАСЕНИЦЕ НА МИЏОРУ

ПЛАНИНАРИ ЈАСЕНИЦЕ НА МИЏОРУ

Планианри Јасенице из Смедеревске Паланке су 10. августа имали поход на планину Миџор, са Бугарске стране, а вођа експедиције Зоран Миловановић је овако описао њихово путешествије:



Попети се на Миџор са његове источне стране (из Бугарске), значајно је тежи него од Бабиног Зуба, уобичајене стазе наших планинара.
Уз помоћ мог пријатеља Виктора, који је био наш домаћин и водич, ми смо се сместили у предивну вилу Принцесс Анастасиа у Чипровцима, где нам је била база за одмор и узивање.
Успон на Миџор трајао је укупно око 8 сати са паузама за одмор, а на стази дугој 7,5км савладан је успон од 1347м. Истим путем ишло се назад, а ја бих увек мењао 3 узбрдице за једну низбрдицу, јер ми много теже пада спуштање.
Белоградчик са својим стенама био је посебан ужитак уз лагану шетњу међу дивовским стеновитим фигурама које је створила природа.
Са две панорамске платформе уживали смо у погледу.
У вечерњим сатима у дворишту виле расхлађивали смо се у базену, бањали у ђакузију, а грејали уз роштиљ, добру музику, плес и атмосферу.
У доласку нисмо пропустили прилику да обиђемо Фелиx Ромулиану крај Зајечара и пећину Магура у селу Рабиша.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept