13. ГОДИНА РАДА СОС ТЕЛЕФОНА УДРУЖЕЊА ЖЕНА „ФЕМИНА“ ИЗ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ

На данашњи дан пре 13 година почео је са радом СОС телефон, за помоћ женама, при Удружењу жена „Фемина“ из Смедеревске Паланке. Ово је једина линија за помоћ женама у целом Подунавском округу а рад се углавном одвија волонтерски.

СОС телефон ради сваког радног дана, у трајању од три сата. Термини су понедељак и петак пре подне, од 10 до 13 часова, а уторком, средом и четвртком, поподне од 17 до 20 часова. Средом ради и бесплатно правно саветовалиште.

 Позиви су отворени и за жене ван Смедеревске Паланке, јер таквих служби нема у градовима окружења. На СОС линији жене могу да добију један пријатељски разговор, у коме неће бити осуда за насиље које трпе. Поверљивост је такође важна, ми верујемо женином исказу и сматрамо да није крива за насиље. Врло је важно да кажемо да ми не дајемо савете, иако пракса показује да оне баш то очекују. Дајемо информације како да остваре своја права јер свака жена зна шта је најбоље за њу саму. Охрабрујемо их у смислу да свака ситуација има решење и да изађу из насиља, јер такав живот нико не заслужује, поручују из УЖ „Фемина“.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/13-godina-rada-sos-telefona-udruzenja-zena-femina-iz-smederevske-palanke/