Početna » ВЕЛИКЕ МОГУЋНОСТИ ЗА САРАДЊУ РУСКЕ И СРПСКЕ ПЕКАРСКЕ ИНДУСТРИЈЕ

ВЕЛИКЕ МОГУЋНОСТИ ЗА САРАДЊУ РУСКЕ И СРПСКЕ ПЕКАРСКЕ ИНДУСТРИЈЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Могућности за сарадњу српске и руске пекарске индустрије су велике, када је реч о набавци сировина, трансферу технологија из Србије у Русију и обрнуто, као и у размени знања и искустава, изјавио је данас помоћник министра за унутрашњу и спољну трговину у Влади Србије Жарко Малиновић.




Он је на бизнис форуму „Савремено пекарство, перспектива пословања и развој трговинско економских односа предузећа из Републике Србије и Руске Федерације“ који су организовали Привредна комора Србије (ПКС) и Удружење пекара Србије са Руском унијом пекара навео да је у разговору са челницима два пекарска удружења закључено да има производа из обе државе који би могли да се боље позиционирају на тржишту друге земље.

Према његовим речима такав је случај са руским пекарским квасцом као и неким пратећим производима наше пекарске индустрије.

„Они остављају простор да унапредимо сарадњу и волео бих да она иде у том правцу и да буде таква да смо увек ту једни за друге“, истакао је он.

Председник Уније пекара Србије Зоран Пралица је рекао да сарадња у овој области подразумева да пекари две земље у области знања и искустава понуде једни другима оно што је најбоље, како би се напредовало у области машинства, технологије, као и у крајњим производима.

Навео је да ће се темељи за ту сарадњу поставити како на данашњем бизнис форуму, тако и приликом посете руских пекара српским малим и великим пекарским организацијама, које ће бити организоване током наредна два дана.

Пралица је навео да у Србији ради 6.500 до 7.000 малих пекара и да пекарска индустрија запошљава око 70.000 људи.

Руски пекари који су у посети Србији према речима председника Руског савеза пекара Димитрија Семенова, долазе из свих крајева Руске Федерације.

„Наш савез ради у 73 региона и окупља више од 200 произвођача и највеће смо удружење у Русији“, рекао је он и похвалио српски хлеб, оценивши га изврсним.

Први корак у сарадњи учињен је данас потписивањем уговора о међусобној сарадњи.

Потписали су га Пралица и Семенов а циљеви споразума су, између осталог, развој научно-техничке сарадње, истраживање и размена искустава у области нормативно-правног регулисања производње.

ТопПрес/ Извор: Танјуг



Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept