Početna » КАКО МОЖЕТЕ ДА ДОБИЈЕТЕ КОНАЧНО РЕШЕЊЕ ЗА ОДЛАЗАК У ПЕНЗИЈУ? Огласили се из ПИО фонда, обратите пажњу

КАКО МОЖЕТЕ ДА ДОБИЈЕТЕ КОНАЧНО РЕШЕЊЕ ЗА ОДЛАЗАК У ПЕНЗИЈУ? Огласили се из ПИО фонда, обратите пажњу

Коначно решење о остваривању права на пензију Фонд доноси по службеној дужности

ПИО Фонд, као што је познато, издаје најпре привремена решења по поднетим захтевима за пензионисање а има одређени рок да набави евентуално недостајуће податке о радном стажу и уплатама доприноса те да онда изда и коначно решење.Зато једна корисница пита, с обзиром да је остварила право на старосну пензију и добила привремено решење, да ли треба да поднесе захтев за коначно решење или ће јој га Фонд по службеној дужности доставити, јер су се, као наводи, у међувремену стекли услови за то.

Коначно решење о остваривању права на пензију Фонд доноси по службеној дужности, када се отклоне разлози привремености решења, односно када се прибаве сви подаци који су потребни за доношење коначног решења.

Ако у року од три године од дана правоснажности привременог решења нису утврђене недостајуће чињенице и подаци, аконтативни износ пензије по привременом решењу постаје коначан, о чему се доноси решење по службеној дужности.

Уколико корисник има сазнања да су отклоњени разлози привремености, може и сам поднети захтев за доношење коначног решења надлежној филијали, упутили су из Фонда ПИО ову читатељку.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept