САОПШТЕЊЕ УДРУЖЕЊА КРАЉЕВИНА СРБИЈА

KS„Много је дана за Србијом. Неки су испуњени славом победа и достигнућа, неки стидом пораза и понижења, а највећи број заборавом, незнањем инеразумевањем.

Србија памти многе датуме а заборавља процесе и околности које им претходе и који им следе.
Датуми и јубилеји служе да се људи опомену шта им ваља чинити.
Пре десет година, Србија је, после трауматичних искустава, идеолошких и друштвених експеримената, ратова и сеоба у XX веку, обновила своју државност 5. јуна 2006. године и тако створила могућност препознатљивог деловања на међународном плану и простор за јасно дефинисање своје улоге на Балкану, међу суседима и међу европсим државама.
Пре тога, одлуком Народне скупштине Србија је вратила државне симболе и поносно подигла своју заставу заузимајући видљиво место у заједницама држава и народа.
Човек не бира време у коме ће живети . Али бира шта ће у времену које му је дато учинити за себе, своју породицу, своју државу. Дошло је време да ми учинимо шта треба.
Дошло је време наше обавезе да довршимо процес крунисања демократије. Да покренемо промену Устава која ће демократију у Србији успоставити као парламентрну монархију, која ће ојачати институције као гаранта истинске демократије и трајну брану свакој личној и свакој партијској узурпацији власти.
Дошло је време да за десетогодишњицу обновљене самосталности Србије, 5. јуна, припремимо Предлог промене Устава у Устав Краљевине Србије.
Да до десетогодишњице проглашења Устава, 8. новембра, прикупимо потписе грађана за тај предлог и предамо га Народној скупштини.
Дошло је време да покренемо процес који ће крунисати Србију.

Дошло је време, и нећемо стати док свој посао не завршимо у свом времену.

Што се не крунише, то се окруни.

У Врњачкој Бањи, 27. марта 2016.“

Из текста Декларације Краљевине Србије.

До данас, 5. јуна 2016. на десетогодишњицу обновљене самосталности државе Србије, припремљен је Нацрт предлога промене Устава у Устав Краљевине Србије, и тај ће предлог, заједно са прикупљеним потписима грађана бити предат Народној скупштини Србије на дан 8. новембра 2016. године.

Удружење Краљевина Србија, као носилац ових тежњи и историјске промене у нашем друштву, започеће 2. јула обуке својих тимова који ће на терену започети процес прикупљања потписа грађана за подршку том предлогу. Само прикупљање потписа почиње у другој половини августа месеца и трајаће до 5. новембра.

Сви који желе да се прикључе Удружењу Краљевина Србија добродошли су да помогну нашим тимовима на терену у спровођењу у дело ове историјске иницијативе.

Удружење позива све појединце, организације, удружења, политичке факторе који подржавају идеју обнове парламентарне монархије у Србији да се прикључе нашим тимовима и помогну у реализацији. Демократија у Србији треба да буде крунисана јер што се не крунише, то се окруни!

УКС

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/17597-2/