Početna » 3.313 ПРИЈАВЉЕНИХ СЛУЧАЈЕВА НАСИЉА НА ПЛАТФОРМИ “ЧУВАМ ТЕ”: Министарка Кисић на конференцији “Безбедност деце у дигиталној епохи”

3.313 ПРИЈАВЉЕНИХ СЛУЧАЈЕВА НАСИЉА НА ПЛАТФОРМИ „ЧУВАМ ТЕ“: Министарка Кисић на конференцији „Безбедност деце у дигиталној епохи“

ДИГИТАЛНО доба донело нам је огромне предности, али и бројне изазове, међу којима је и дигитално насиље над децом, истакла је министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић на конференцији "Безбедност деце у дигиталној епохи", коју је организовала Фондација "Ангелина".

од Паланка данас
0 Коментар
Nasiqe

Она је нагласила да је због тога веома важно ићи у корак са временом и развојем дигиталног света, а да је један од одговора државе на ове изазове платформа „Чувам те“, чији је циљ заштита деце од свих облика насиља, а на којој је до сада пријављено 3.313 случајева насиља. Од овог броја 19,1 одсто односило се на дигитално насиље. На жалост, највећи број пријава односи се на физичко злостављање, готово половина, а следи психичко, па вршњачко насиље.Министарка је указала и да платформа „Чувам те“ представља дигиталну апликацију која омогућава свакоме да пријави насиље над дететом или насиље у коме учествује дете, како би надлежни органи, полиција, школска управа и центри за социјални рад могли да реагују и предузму кораке из својих надлежности.

Захвалила је Фондацији „Ангелина“ и Анђелку Аћимовићу на организацији ове конференције, која је окупила директоре, педагоге, психологе, учитеље и наставнике београдских основних и средњих школа, и на прилици да се размене мишљења и искуства о овој изузетно важној теми.

– Хвала овој фондацији и Анђелку што нас је све окупио и што своју снагу, упркос најстражнијој трагедији која је задесила његову породицу, усмерава да друга деца буду заштићена – рекла је Кисић.

Фото МинистарствоPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept