четвртак, април 25, 2024
Početna » 3600 ЕВРА МЕСЕЧНО НЕДОВОЉНО ЗА ЖИВОТ У НЕМАЧКОЈ

3600 ЕВРА МЕСЕЧНО НЕДОВОЉНО ЗА ЖИВОТ У НЕМАЧКОЈ

од Паланка данас
0 Коментар

С обзиром на скок цена енергената и хране, немачке банке су за надолазеће месеце прогнозирале суморан развој догађаја за немачка домаћинства.

Према њиховом прорачуну 3.600 евра нето месечно више није довољно за једно домаћинство, али медији који о томе извештавају не наводе колико чланова има у том домаћинству, преноси Фениx магазин.Према прорачунима банкарске групе, 60 одсто домаћинстава већ сада троши целокупни месечни приход и део уштеђевине само за подмирење трошкова живота.

То је у уторак на конференцији за медије објавио Хелмут Шлевис, председник Удружења немачких штедионица и жиро банака.Актуелна процена биланса више од 300.000 правних лица показала је да домаћинствима која месечно зарађују мање од 3.600 евра нето, с обзиром на тренутну ситуацију, на крају месеца не остане ништа од новца.

Шлевис је хитно саветовао савезну владу да узме у обзир те групе прихода у пакетима помоћи који ускоро долазе. Уосталом, суздржано понашање потрошача негативно ће утицати и на малопродају и општу економију у овој земљи.

Према речима Шлевиса, не само приватна домаћинства, већ и предузећа могу доћи до својих егзистенцијалних граница због инфлације и високих цена енергије. Банке стога апелују на ограничавање цена енергије. Домаћинства и фирме такође би морале да ураде свој део посла и да уштеде бар 20 одсто енергије и да се све више ослањају на обновљиве изворе енергије.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept